Tilleggsavtale for Conta Kredittsjekk

Tillegg til den generelle brukeravtalen for Conta-tjenestene. Vilkårene trår i kraft når Bruker aktiverer Conta Kredittsjekk fra brukerkontoen sin, eller registrerer en ny konto på Tjenesten.

Conta Kredittsjekk kan bare brukes av foretak som er registrert i Enhetsregisteret i Brønnøysund. Privatpersoner har ikke lov å bruke tjenesten.

For å kredittsjekke privatpersoner krever myndighetene at Bruker har et reelt behov. Med det menes at Bruker eller Virksomheten har gitt, eller vurderer å gi, personen kreditt. Det er også mulig å kredittsjekke privatpersoner uten reelt behov, hvis personen samtykker i dette. I alle tilfeller må privatpersonen informeres på forhånd, i tråd med personopplysningloven.

For hver kredittsjekk av privatpersoner blir det sendt brev til vedkommende med informasjon om hvem som har utført kredittsjekken. Av brevet vil navnet på Tilbyder fremgå, med en egen kode som kan identifisere Brukers Virksomhet internt som den som har utført kredittsjekken. Bruker har det fulle juridiske ansvaret for at behovet for å kredittsjekke privatpersoner er tilstede i henhold til lovverket.

Datagrunnlaget for kredittsjekkene leveres av Experian. Conta Systemer AS har ikke ansvar for disse dataene, men de omfattes av vilkårene til Experian.

Sist oppdatert 26. juni 2018