Send til inkasso hos Skuls

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til inkassobyrået Skuls via Conta.

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til inkassobyrået Skuls via Conta.

Gå til detaljene for fakturaen som har forfalt med mer enn 14 dager.

Klikk på Send til inkasso-knappen i fakturadetaljene øverst til høyre for å begynne.

Conta Inkasso er en tjeneste som ikke lenger tar imot nye kunder. Se hvordan du sender ubetalte fakturaer til innkreving via partneren vår, Skuls. Dessuten – med Superraskt Oppgjør kan du få betalt umiddelbart og si farvel til all oppfølging av fakturaer.

Starte inkassosak

Nå vil du få opp en liste over alle forfalte krav. Det er lovpålagt å sende alle krav til samme kunde i et samlet inkassosak.

Under listen over fakturaer kan du velge Inkasso med Skuls, tidligere Contando, til høyre. Les informasjonen. Du kan også lese brukeravtalen ved å klikke på lenken nederst.

Klikk «Start inkassosak». Saken blir nå håndtert av Skuls og du vil bli oppdatert fortløpende om utviklingen.

Hvis du har behov for å trekke saken gjør du det fra fakturadetaljene, på samme måte som du sendte saken til Skuls.

Husk å registrere innbetalinger

Skuls tar seg av innkrevingen, men når pengene kommer på konto må du registrere innbetalinger som kunden eventuelt måtte gjøre underveis for at status skal bli korrekt. Dette kan du gjøre fra fakturalisten.

Da vil summen bli redusert med det kunden har betalt inn. Hvis du har KID-nummer på fakturaen fra Conta, vil betalingen bli registrert automatisk når kunden betaler inn med KID. Er det KID-nummer fra et annet fakturasystem vil du måtte registrere betalinger manuelt.