Kan jeg bruke noe annet enn firmanavnet på fakturaen?

Byggmester med gravemaskin

Er det påkrevd å ha hele det registrerte navnet på enkeltpersonforetaket på fakturaen? Eller kan man bruke et markedsføringsnavn?

Svaret er at det er lovlig for bedrifter å bruke et markedsføringsnavn på fakturaer så lenge du også har med det formelle foretaksnavnet og organisasjonsnummeret. Hvis firmaet ditt heter “John Johansen Silketrykk & Design” har du lov til å operere under et annet merkenavn og med en annen logo, f. eks. “Drop Dead Designbyrå”. Det gir gjerne god nok effekt å bruke markedsføringsnavnet i logoen.

Det viktigste du må huske på er at kunden din ikke må være i tvil om hvilket registrert foretak han/hun gjør forretninger med.

Vær oppmerksom på at markedsføringsnavn ikke automatisk får noe vern slik det ville fått hvis det registreres offentlig. Et markedsføringsnavn oppnår vern gjennom innarbeidelse i markedet over tid. Du kan også varemerkebeskytte navnet.

Husk også at kontrakter, brev og andre forretningsdokumenter alltid må ha med det fullstendige foretaksnavnet, eventuelt i tillegg til markedsføringsnavnet.

I Bokføringsforskriften § 5-1-1 og Enhetsregisterloven § 23 går det frem at både organisasjonsnummer og faktisk foretaksnavn skal brukes uansett hva man setter som markedsføringsnavn.

Tilbakemelding

NB: Ikke bruk dette skjemaet ved spørsmål til brukerstøtte. Bruk kontaktskjemaet i stedet.

Få nyhetsbrev fra Conta

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert. Vi sender ut nyheter og nyttig informasjon om Conta-tjenestene.