Sende faktura til inkasso hos Kravia

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til inkassobyrået Kravia via Conta.

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til inkassobyrået Kravia via Conta.

Bedrifter som bruker Conta kan sende forfalte fakturaer til inkassobyrået Kravia. Tjenesten er ikke tilgjengelig for privatpersoner.

Gå til detaljene for fakturaen som har forfalt med mer enn 14 dager.

Klikk på Send til inkasso-knappen i fakturadetaljene øverst til høyre for å begynne.

Starte inkassosak

Nå vil du få opp en liste over alle forfalte krav. Det er lovpålagt å sende alle krav til samme kunde i en samlet inkassosak.

Under listen over fakturaer kan du velge Inkasso med Kravia til høyre. Les informasjonen. Du kan også lese brukeravtalen ved å klikke på lenken nederst.

Klikk «Start inkassosak». Saken blir nå håndtert av Kravia og du vil bli oppdatert fortløpende om utviklingen.

Hvis du har behov for å trekke saken gjør du det fra fakturadetaljene, på samme måte som du sendte saken til Kravia.

Automatisk bokføring

Når du mottar betaling fra Kravia på en faktura du har sendt til inkasso blir denne automatisk bokført i regnskapet. Denne funksjonen sparer deg for tid og den vil bli bokført så fort saken er i orden. Du kan følge med på status i saken i Conta.

NB! Husk at sender du en faktura på e-post eller per post, må du selv oppdatere status i fakturalisten når kunden betaler. Er fakturaen sendt til inkasso vil alle bokføres automatisk ved betaling.