Inkassobyrå eller egeninkasso

Kvinne i telefon

Om du skal benytte deg av et inkassobyrå eller egeninkasso kommer an på om du vil spare tid ved å la eksperter gjøre jobben, eller beholde kontrollen selv.

Inkassobyråer tar hånd om hele prosessen på vegne av kreditoren. Hvis noen skylder penger til firmaet ditt, trenger du kun å sende det ubetalte inkassovarselet til inkassobyrået og la dem ta seg av resten.

Andre foretrekker å ha full kontroll selv gjennom såkalt egeninkasso.

Innkreving gjennom inkassobyrå

Når et inkassobyrå driver inkasso på vegne av kreditorer kalles det fremmedinkasso.

Som regel tar inkassobyråene renter og gebyrer (inkassosalærer) og en prosentsats av det skyldige beløpet for jobben, men fordelen er at du slipper å tenke på saken til pengene er på konto.

Inkassobyråer er eksperter på innkreving og har verdifull kunnskap som kan øke sannsynligheten for å få betalt betraktelig.

Inkassobyrået Contando kan hjelpe deg hvis du foretrekker å la eksperter ta seg av jobben.

Egeninkasso

Både firma og privatpersoner kan kreve inn penger med inkasso helt på egenhånd, og da kalles det egeninkasso. Det er samme prosessen, men krever personlig oppfølging med namsmannen og eventuelt forliksrådet som kan ta tid hvis du har mange som skylder deg penger.

Fordelen er at du beholder alle pengene selv, så hvis du føler deg trygg på at du kan følge opp selv anbefaler vi at du bruker Conta Inkasso. Her blir du ledet gjennom alle stegene og kan følge med på frister og datoer for når du kan ta ting til neste skritt.

Er du i tvil om hvilken metode som kan være best for deg? Spør gjerne Conta sin brukerstøtte for å få råd og vink.