Ny kredittsjekk

Slik gjør du.

Du kan ta kredittsjekker både fra startsiden og fra menypunktet KREDITTSJEKKER.

Klikk på knappen TA EN NY KREDITTSJEKK for å søke opp både bedrifter og privatpersoner, for så å gjøre kredittsjekk av dem. Å søke koster ingenting – betaling skjer først når du tar selve sjekken.

Søk og sjekk

Jo flere felt du fyller ut i søkeskjemaet, jo lettere blir det for Conta Kredittsjekk å finne firmaet eller privatpersonen du leter etter. Begynn med navn eller organisasjonsnummer. Legg til ett og ett ekstra søkeparameter for å eventuelt avgrense resultatene. Vær sikker på at du velger riktig kunde.

Klikk SØK ETTER BEDRIFTEN

På resultatsiden kan du velge hvem eller hva du vil ta kredittsjekk på.

Når du velger firmaet eller personen du skal kredittsjekke, blir du tatt videre til betalingsløsningen. Følg veiledningen der for å fullføre kredittsjekken. Resultatet av kredittsjekken lastes ned i for av en PDF-rapport med flere sider.

Vær oppmerksom på at kredittinformasjon om privatpersoner ifølge lovverket ikke kan lagres hos deg i mer enn 24 timer. Dette gjør at også Conta er pålagt å slette PDF-filen med resultatet av kredittsjekken fra systemet etter 24 timer.

Tolke resultatet

Står det betalingsanmerkninger registrert på kunden? Det er en tydelig indikator på økonomisk trøbbel.

For å se hvordan du tolker en kredittsjekk, kan du lese mer i Kredittsjekkskolen.