Hvordan bytte til Conta sitt fakturaprogram fra Fiken, Visma, Tripletex eller PowerOffice

Skal du bytte til Conta sitt fakturaprogram fra Fiken, Visma, Tripletex eller PowerOffice? Kom raskt i gang med å sende din neste faktura.

Kvinne som arbeider på PC ute på et snowboard
Avatar
Elisabeth Ulla Uksnøy

Skal du bytte til Conta sitt fakturaprogram fra Fiken, Visma, Tripletex eller PowerOffice? Kom raskt i gang med å sende din neste faktura.

Det er kjapt gjort å bytte fra et annet fakturasystem til Conta sitt fakturaprogram, og det er like enkelt enten du bytter fra Fiken, Visma, Tripletex, PowerOffice eller andre fakturaprogrammer. Det eneste du trenger å vite, er hva som er det neste fakturanummeret i rekken i det gamle systemet.

Kom i gang med å sende faktura med Conta i dag. Med Conta kan du sende faktura som privatperson, enkeltpersonforetak eller aksjeselskap. Fakturaprogrammet er enkelt og du kan sende 20 fakturaer helt gratis. Deretter må du oppgradere til abonnementene Standard eller Smart, hvor du kan sende ubegrenset med faktura og kan føre regnskap.

Registrer deg og send din første faktura

Slik bytter du til Conta sitt fakturaprogram

Første gang du lager en faktura i Conta, får du spørsmål om hvilket nummer det skal være på den første Conta-fakturaen. Se på den siste fakturaen du sendte i det gamle programmet og fyll inn neste nummer i rekka.

Hvis den siste fakturaen i det forrige programmet hadde fakturanummer 1022, må du skrive inn 1023 når du lager din første faktura i Conta.

Når du sender din første faktura i Conta og legger inn fakturanummer, legger du også inn hvilken bankkonto kundene skal betale til og navnet på kontoen, for eksempel «Brukskonto DNB».

Skal du bytte til Conta fra et annet regnskapsprogram? Overgangen til systemet tar kun noen få minutter, så kan du sette i gang med regnskapsføringen med det samme.

Få en sømløs arbeidshverdag med fakturering og regnskapsføring i samme system. Alle fakturaene du lager i Conta blir selvfølgelig automatisk bokført i regnskapet ditt.  Prøv Conta sitt regnskapsprogram gratis i 30 dager

Importere kunder og varer fra et annet fakturaprogram

Hvis du har mange kunder i det gamle fakturaprogrammet ditt, kan du enkelt importere dem til Conta. Det enkleste er å eksportere en csv-fil fra det gamle programmet. Dette er en funksjon som er tilgjengelig i de fleste fakturaprogrammer.

Når du har filen klar, går du til KUNDER i menyfanen, trykk på KUNDEIMPORT > IMPORTER FRA FIL. Her kan du laste opp CSV-filen fra det gamle programmet, så vil all informasjonen du har om kundene dukke opp i Conta.

Du kan importere varelisten din til Conta på samme måte som du importerer kunder. Gå til VARER i menyfanen, trykk på VAREIMPORT > IMPORTER FRA FIL. Her kan du laste opp en CSV-fil med varene dine på samme måte som du lastet opp kundene.

Hvordan kreditere fakturaer fra et annet fakturaprogram

Hvis du oppdager at du må kreditere en faktura du har laget i et annet fakturaprogram, må du først legge inn fakturaen som en «gammel faktura» i Conta. Slik gjør du det

Etter du har lagt inn den gamle fakturaen, finner du den sammen med de andre fakturaene dine i fakturalista. Velg fakturaen, klikk på FAKTURADETALJER og deretter på LAG KREDITNOTA.

Spar penger og gjør det enkelt å få betalt med fakturaprogrammet fra Conta. Du kan også sende fakturaene som EHF eller eFaktura – sømløst, enkelt og papirløst. Prøv Conta sitt fakturasystem nå.

Array
(
    [0] => WP_Term Object
        (
            [term_id] => 155
            [name] => Fakturering
            [slug] => fakturering
            [term_group] => 0
            [term_taxonomy_id] => 155
            [taxonomy] => category
            [description] =>
            [parent] => 151
            [count] => 31
            [filter] => raw
        )

)
Array
(
    [0] => WP_Post Object
        (
            [ID] => 24621
            [post_author] => 42
            [post_date] => 2021-02-01 10:46:00
            [post_date_gmt] => 2021-02-01 09:46:00
            [post_content] =>

Det kan nok være fristende å bruke en mal for faktura i Word og tro at det holder, men fakturaer er viktig dokumentasjon med strenge krav til innholdet som gjør det både umulig og ulovlig å bruke en hjemmelaget fakturamal.

Mange kommer til nettsidene til Conta fordi de leter etter etter en enkel måte å sende faktura på, og det hersker fremdeles en del misforståelser der ute når det gjelder fakturering. Det finnes strenge regler for hva en faktura skal inneholde, og her forklarer vi det viktigste.

Fakturaer skal ikke kunne endres i ettertid

I Conta er vi opptatt av å gjøre det enkelt å starte og drive bedrift. En av de beste startene du kan gi firmaet ditt er å velge en fakturaløsning som er enkel å bruke.

Bokføringsforskriften slår fast at:

Salgsdokument skal være forhåndsnummerert på trykte blanketter eller ved maskinelt tildelte nummer med en kontrollerbar sekvens, eller være merket på annen måte slik at fullstendig registrering av utfakturerte salg kan etterprøves på en enkel måte.

Enkelt forklart betyr det at hver faktura skal ha et unikt nummer som kan spores i ettertid. Du skal alltid bruke det neste nummeret i rekken når du lager en ny faktura. Du kan i praksis dermed ikke bruke «hjemmesnekrede» maler for fakturaer laget i for eksempel Word.

Alle fakturaer må inneholde:

En skal heller ikke kunne endre på nummeret eller annet innhold i fakturaen, etter at den er utstedt. Feil kan skje den beste, men hvis du gjør en feil i en faktura må du lage en kreditnota som korrigerer og «nuller ut» fakturaen med feilen i. Dette er en innebygget funksjonalitet i Conta, så du trenger ikke tenke på det.

Men er det også lov å bruke en fakturamal?

Det spørs hva du legger i «fakturamal». Mange søker på nettet i håp om at det skal finnes en enkel måte å lage hjemmelagede fakturaer på. De har gjerne hastverk med å sende en faktura og tenker at det er en kjapp fiks å bruke en mal laget i et vanlig tekstprogram.

Enn så lenge er det lov å bruke en «manuell» mal for faktura hvis du skriver den ut på godkjente, forhåndsnummererte fakturablanketter, men det er egentlig det eneste unntaket. Og det er litt gammeldags, ikke sant?

Det er derimot ulovlig å bruke en fakturamal for Word eller andre skriveprogrammer som du tildeler fakturanummer selv.

Med fakturaer fra Conta er du trygg

Vi sier derfor: Dropp det! Med et enkelt fakturaprogram som Conta er du sikret en tjeneste som lar deg følge reglene som bedrift (og til og med som privatperson), uten unødig hodebry og stress. Hvis Skatteetaten gjør bokettersyn kan du være trygg på at det ikke er noe galt med fakturaløsningen din.

I et fakturaprogram vil du få en fakturamal, hvor du kun trenger å fylle inn informasjonen som er nødvendig. Da trenger du ikke tenke på om du har riktig oppsett, og du vil få beskjed om all informasjon du trenger å ha med.

I Conta får du inntil 20 gratis faktura. Det er raskt og enkelt. Du trenger kun fylle ut fakturamalen med riktig informasjon, deretter kan du sende den til kunden din.

Fakturaen du lager i Conta blir helt lik slik du ser den i nettleseren din:

Om du vil sende faktura på papir er det uansett ikke noe problem å bruke Conta. Du skriver bare ut PDF-en! Vi kan til og med sende den i posten for deg mot en liten kostnad.

Conta gir deg:

Alternativet med papirblanketter er neppe holdbart for en moderne bedrift, enten du driver alene eller dere er flere sammen. Conta sin nettbaserte «fakturamal» er alt du trenger, er fremtidssikker, kan sendes i alle de vanligste formatene.

Velger du å sende EHF-faktura eller eFaktura vet du at kunden mottar fakturaen nesten umiddelbart, som øker sjansen for å betalt raskere. Bruker du Superraskt oppgjør slipper du også risikoen ved betaling.

Er du flink til å få sendt ut fakturaer raskt, bruker EHF-faktura, eFaktura eller Superraskt oppgjør vil du sikre en bedre likviditet for bedriften din.

Det er superenkelt å komme i gang med Conta og lage din første faktura: Etter du har opprettet en bruker kan du sette i gang med å fakturere med det samme.

I tillegg kan du føre regnskap i Conta, og alle fakturaene du lager blir automatisk registrert i regnskapet!

Slik kommer du i gang:

https://www.youtube.com/watch?v=8CMb9dEn1u8

*Krever Smart-abonnement

[post_title] => Fakturamal laget i Word eller fakturaprogram? [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => open [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => fakturamal-laget-i-word-eller-fakturaprogram-ikke-ga-i-fella [to_ping] => [pinged] => https://conta.no/fakturering/slik-kan-du-sende-faktura-som-privatperson-i-conta-faktura/ https://hjelp.conta.no/kunnskapssidene/regnskap-og-bokforing/hva-er-bokettersyn/ https://hjelp.conta.no/faktura/selge-fakturaen-brabank-fakturasalg/ https://hjelp.conta.no/kunnskapssidene/likviditet/alt-om-likviditet/ [post_modified] => 2021-04-06 08:59:29 [post_modified_gmt] => 2021-04-06 07:59:29 [post_content_filtered] => [post_parent] => 502 [guid] => https://hjelp.conta.no/?page_id=24621 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 147 [post_author] => 76 [post_date] => 2020-10-20 12:00:10 [post_date_gmt] => 2020-10-20 11:00:10 [post_content] =>

Når du bruker din private bil til å kjøre i jobbsammenheng kan du som hovedregel trekke fra 3,50 kroner per kilometer på skatten. Du kan likevel fakturere mer for kjøring med privatbil, hvis du vil.

Når du kjører bil som en del av jobben i enkeltpersonforetaket eller aksjeselskapet ditt, kan du få betalt tilbake 3,50 kroner per kilometer fra selskapet ditt eller kunden du jobber for, skattefritt. Det betyr ikke at det er den totale prisen du må sette når du fakturerer.

Statens satser for kjøring med privatbil

Mange bruker statens satser når de skal fakturere kjøring med privatbil. I 2020 er den på 4,03 kroner per kilometer. Tidligere var statens satser det du hadde lov å trekke fra på skatten, men slik er det ikke lenger.

Nå opererer vi med hovedsaklig to satser:

Det betyr at hvis du er ansatt og det rapporteres lønn (for eksempel hvis du er ansatt i ditt eget aksjeselskap) kan du som privatperson få igjen høyere beløper enn 3,50 kroner per kilometer, men alt over 3,50 kroner må skattes av.

Hvis du for eksempel har i kontrakten din at du skal få dekket etter statens satser, fakturerer du 4,03 kroner per kilometer. Da er 3,50 kroner skattefrie og 53 øre skattepliktige.

Det samme gjelder hvis du driver enkeltmannsforetak. Du kan fakturere kundene dine den prisen du vil for kjøring med privatbil, men du har kun lov å trekke fra 3,50 kroner per kilometer i regnskapet ditt.

Les også:

Hva skal du fakturere for kjøring?

Når du driver ENK eller AS kan du faktisk bestemme selv hvor mye du vil fakturere kundene dine for kilometergodtgjørelse. Det er en utbredt misforståelse at eiere av små firmaer må forholde seg til statens kilometergodtgjørelse når de fakturerer. Denne satsen er satsen ansatte i staten bruker og mange har valgt å bruke den samme, men det er ingen krav om å bruke statens sats i bedriften din.

Den skattefrie satsen brukes til å beregne kilometergodtgjørelse i ENK og sier hvor mye av satsen som er skattefri når du rapporterer det som lønn. Mange som driver AS bruker bare den skattefrie satsen til seg selv for å gjøre det enkelt og for å få skattefordelen.

Med Conta blir fakturering og regnskapsføring stressfritt, og du kan fokusere på det du kan best.

Se hvor enkelt det er å komme i gang med regnskap og fakturering:

https://www.youtube.com/watch?v=8CMb9dEn1u8
Prøv Conta gratis

Du bestemmer kilometerprisen

Det er du som næringsdrivende, ikke oppdragsgiveren din, som setter kjørehonoraret du mener er riktig. På samme måte som du setter din egen timepris, er det du som bestemmer hva kjøring skal koste, og at du må her som ellers ta deg skikkelig betalt. Bompenger og broavgifter må også regnes med i prisen. Du skal ikke bare ha dekket utgiftene dine, du skal også ha en profitt på toppen.

I virkeligheten koster det mer enn statens sats å kjøre en middels stor bil på norske veier. Avhengig av om du har elbil, dieselbil eller bensinbil, vil en bil som kjører omtrent 15 000 kilometer i året koste deg mellom 5 og 7 kroner per kilometer. Dette er ifølge Opplysningsrådet for veitrafikk sin rapport om kostnader ved bilhold fra 2020.

For å finne den reelle kilometerutgiften må du blant annet regne med statlige avgifter, forsikring, bilens verdifall og drivstoff.

Tenk på bilen som et arbeidsredskap, en maskin som produserer omsetning for firmaet ditt, som om den var en hjullaster, en lastebil eller et hvilket som helst annet driftsmiddel. Når du driver næring er det derfor lurt å ta bedre betalt enn statens satser.

Husk kjørebok

For at du skal kunne kreve fradrag på 3,50 kroner per kilometer (2020) når du leverer skattemelding og næringsoppgave, bør du føre en detaljert kjørebok. Kjøringen må kunne dokumenteres for at du skal kunne føre den i regnskapet eller utbetale kjøregodgjørelse til ansatte. Det er også den eneste måten Skatteetaten kan vurdere saken hvis de er i tvil om fradraget ditt er riktig.

Den samme satsen gjelder uansett hvor mange kilometer du kjører i løpet av et år.

[post_title] => Slik bør du fakturere kjøring med privatbil [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => open [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => slik-fakturerer-du-kjoring-med-privatbil-naering [to_ping] => [pinged] => https://conta.no/fakturering/timepris-sett-pris-pa-arbeidet-ditt/ https://hjelp.conta.no/kunnskapssidene/regnskap-og-bokforing/hvordan-bokfore-lonn/ [post_modified] => 2021-04-06 08:59:53 [post_modified_gmt] => 2021-04-06 07:59:53 [post_content_filtered] => [post_parent] => 19 [guid] => https://hjelp.conta.no/?page_id=147 [menu_order] => 10 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 58 [post_author] => 76 [post_date] => 2020-10-13 10:00:00 [post_date_gmt] => 2020-10-13 09:00:00 [post_content] =>

Det beste med å fakturere med Conta er at fakturaen blir akkurat slik du ser den i nettleseren. Slik ser den ut:

Er du på jakt etter et fakturaprogram? Det finnes mange på markedet, men ikke alle er like enkle å bruke.

Godkjente fakturaer

Når du fakturerer med Conta, blir fakturaen akkurat slik du ser den i nettleseren din. Alle fakturaer er forhåndsnummerert, så du slipper å tenke på de formelle kravene til en faktura.

Informasjonen om bedriften din som navn og adresse ligger allerede klar i fakturaen. Du legger inn kunden din, fakturadato og forfallsdato, beskrivelse av varen du har solgt, antall, pris og MVA-sats.

Du har også mulighet til å legge på KID på fakturaen slik at innbetalingen registreres automatisk.

Slik ser fakturaen i Conta ut:

Automatisk bokføring av fakturaer

Når du fører regnskap i Conta bokføres alle fakturaene du lager automatisk. På den måten sparer du mye tid på regnskapet!

Er du klar til å lage din første faktura? Du kan prøve Conta gratis i 30 dager.

Prøv Conta [post_title] => Slik ser en faktura fra Conta ut [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => open [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => fakturaeksempel [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-04-20 09:33:58 [post_modified_gmt] => 2021-04-20 08:33:58 [post_content_filtered] => [post_parent] => 19 [guid] => https://hjelp.conta.no/?page_id=58 [menu_order] => 4 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) )