Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Kan jeg legge på fakturagebyr?

Tiden du bruker på å lage fakturaer og bokføre betaling er ting som du må regne med når du driver firma. En løsning er å ta et fakturagebyr.

Atle Hansson

Tiden du bruker på å lage fakturaer og bokføre betaling er ting som du må regne med når du driver firma. En løsning er å ta et fakturagebyr.

En del firmaer bruker fakturagebyr for å dekke inn kostnaden ved fakturering. Noen bruker det kun på papirfakturaer for å få kundene over på digitale og billigere løsninger som eFaktura eller EHF.

Du har sikkert selv sett eksempler på dette i de private kundeforholdene dine.

Det finnes ingen offisielle satser eller grenser for størrelsen på fakturagebyr. Det må derimot være forhåndsavtalt med kunden (gjelder privatkunder) ifølge Forbrukerkjøpsloven § 37.

Viktig: Husk at det skal være samme MVA-sats på gebyret som på resten av fakturaen.

Et alternativ til fakturagebyr er å bake det inn totalprisen

Uansett hvem du selger til kan det være andre måter å gjøre dette på enn å legge på en egen linje på fakturaen, med eget utskilt gebyr. Alternativet til et fakturagebyr, er å ta betalt for det i den totale prisingen av tjenestene dine.

Uavhengig av om du velger fakturagebyr eller baker det inn i totalprisen, så er det viktigste at du tar deg godt nok betalt til å dekke alle utgiftsposter du har ved et kundeforhold.

Hvis du trenger hjelp til å beregne prisene dine, kan du sjekke ut Timepriskalkulatoren.no.

Send faktura med Conta

Å fakturere i Conta er stressfritt, slik at du kan bruke tiden på det du er best til.

Fakturaene blir akkurat slik de ser ut på skjermen, og du kan sende på e-post, i posten eller som EHF eller eFaktura. Det er også enkelt å legge på purregebyr som en egen linje, hvis du skulle ønske det!

Kom i gang gratis

På tide å bytte ut hjemmelagede fakturaer og bæreposer med kvitteringer?
Opplev hvor mye enklere det kan gjøres med Conta.

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.