Overgang til Conta Faktura fra et annet program

Kvinne som er sjalu på en annen kvinne med Conta-symbol på skjorten

Conta Faktura er ikke så verst sexy i forhold til en del andre på markedet. Så hva gjør du hvis du har lyst til å være utro mot ditt gamle fakturaprogram?

Det er ganske enkelt. Du trenger ikke å gjøre noe annet enn å finne ut hva som er neste ledige fakturanummer i det gamle programmet, og legge det inn i innstillingene i Conta Faktura.

I tillegg kan du importere alle kundedataene dine fra det gamle fakturaprogrammet ved å klikke på menyfanen KUNDER > KUNDEIMPORT.

Hvis den siste fakturaen du lagde i f.eks. gratisprogrammet Faktura Larsen hadde fakturanummer 1022, må du skrive inn 1023 i innstillingene i Conta Faktura. Den første fakturaen du lager i Conta Faktura blir da naturlig nok 1023. Du har dermed en ubrutt nummerrekke, akkurat slik skattemyndighetene krever.

Hvis du har opprettet faktura 1023 og så plutselig finner ut at du må kreditere faktura 1019 fra det gamle programmet, må du først laste opp den gamle fakturaen i systemet, før du kan kreditere den. Gå til menyfanen FAKTURAER og klikk på FLERE VALG og så «Legg inn gammel faktura fra annet system» for å komme i gang.

Deretter finner du den gamle fakturaen i fakturalista, klikker på FAKTURADETALJER og deretter på LAG KREDITNOTA.

Tilbakemelding

NB: Ikke bruk dette skjemaet ved spørsmål til brukerstøtte. Bruk det vanlige kontaktskjemaet i stedet.