Gammel faktura fra annet system

Hvis du har brukt andre fakturaprogrammer enn Conta Faktura, kan du laste opp gamle fakturaer for å få riktige tall i rapporter og statistikker.

Før du setter i gang er det lurt å importere kundene fra det andre programmet ved å laste opp en CSV-fil med kundedata fra det andre systemet. Dette gjør du under KUNDER > KUNDEIMPORT.

Skjermbilde av meny der du kan laste opp gammel faktura

1. Velg GAMMEL FAKTURA som fakturatype når du lager en ny faktura. Du kan også klikke på FLERE VALG > LEGG INN GAMMEL FAKTURA FRA ANNET SYSTEM fra fakturalisten.
  2. Alle opplysningene du fyller inn i fakturaen må være like som i den opprinnelige fakturaen, inkludert hver eneste varelinje. Hvis ikke vil ikke rapporter og MVA-oppgave fra Conta Faktura bli riktig.
  3. Fakturatypen må også være lik originalen. Du kan velge faktura, kontantfaktura eller kreditnota.
  4. Last opp den gamle fakturaen i sin helhet som PDF-fil. Klikk på FINN FAKTURAFILEN for å laste opp.

Viktig: Hvis den siste gamle fakturaen din er nummer 1019, må du legge inn i innstillingene at Conta Faktura skal starte på nummer 1020. Du kan deretter legge inn gamle fakturaer på numrene 1019 og nedover. Legger du inn 1921 som gammel faktura blir ikke neste Conta-genererte faktura 1922. Den neste Conta-fakturaen forholder seg kun til nummerrekka som starter med tallet i innstillingene.

Når den gamle fakturaen er lagret kan du finne den igjen i fakturalisten og registrere den som innbetalt på vanlig måte. I fakturadetaljene kan du også lage en kreditnota, sende purring/inkassovarsel eller ta fakturaen til inkasso med Conta Inkasso. Du kan til og med sende fakturaen på nytt til kunden.

Ofte stilte spørsmål

Det er viktig å følge instruksjonene i denne artikkelen når du legger inn gamle fakturaer. Begynn på neste nummer i rekken når du lager den første fakturaen i Conta Faktura, så unngår du problemer og hull. Fakturanummeret du skriver inn manuelt må stemme overens med nummeret på den gamle fakturaen du legger inn. Hvis du gjør noe feil er det alltid mulig å slette gamle fakturaer ved å gå til fakturadetaljene (men du kan ikke slette nye fakturaer du lager med Conta Faktura).
Dette må du gjøre slik at systemet vet hva du har solgt, og hvor stor omsetningen og momsen var. De utgjør grunnlaget for rapportene du kan hente ut.
Ja. for at det skal fungere skikkelig må du laste opp PDFer, hvis ikke ville det ikke gått an, for eksempel, å sende fakturaer på nytt eller laste ned samle-PDFer av alle fakturaene i en viss periode. Fordelen er uansett at da har du fakturaene på et sikkert sted som tilfredsstiller lovkravene for oppbevaring av bilag.