Legge til gammel faktura fra andre programmer

Hvis du har brukt andre fakturaprogrammer enn Conta, kan du laste opp gamle fakturaer for å få riktige tall i rapporter og statistikker.

Hvis du har brukt andre fakturaprogrammer enn Conta, kan du laste opp gamle fakturaer for å få riktige tall i rapporter og statistikker.

Før du setter i gang er det lurt å importere kundene fra det andre programmet ved å laste opp en CSV-fil med kundedata fra det andre systemet. Dette gjør du under KUNDER > KUNDEIMPORT fra toppmenyen.

1. Velg GAMMEL FAKTURA som fakturatype når du lager en ny faktura.
  2. Alle opplysningene du fyller inn i fakturaen må være like som i den opprinnelige fakturaen, inkludert hver eneste varelinje. Hvis ikke vil ikke rapporter og MVA-oppgave bli riktig.
  3. Fakturatypen må også være lik originalen. Du kan velge faktura, kontantfaktura eller kreditnota.
  4. Last opp den gamle fakturaen i sin helhet som PDF-fil. Klikk på FINN FAKTURAFILEN for å laste opp.

Hvis den siste gamle fakturaen din er nummer 1019, må du legge inn i innstillingene at fakturaene i Conta skal starte på nummer 1020. Du kan deretter legge inn gamle fakturaer på numrene 1019 og nedover. Legger du inn 1921 som gammel faktura blir ikke neste Conta-genererte faktura 1922. Den neste Conta-fakturaen forholder seg kun til nummerrekka som starter med tallet i innstillingene.

Når den gamle fakturaen er lagret kan du finne den igjen i fakturalisten og registrere den som innbetalt på vanlig måte. I fakturadetaljene kan du også lage en kreditnota, sende purring, inkassovarsel eller ta fakturaen til inkasso med Kravia. Du kan til og med sende fakturaen på nytt til kunden.