Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Legge til gammel faktura fra andre programmer

Hvis du har brukt andre fakturaprogrammer enn Conta, kan du laste opp gamle fakturaer for å få riktige tall i rapporter og statistikker.

Hvis du har brukt andre fakturaprogrammer enn Conta, kan du laste opp gamle fakturaer for å få riktige tall i rapporter og statistikker.

Før du setter i gang er det lurt å importere kundene fra det andre programmet ved å laste opp en CSV-fil med kundedata fra det andre systemet. Dette gjør du under KUNDER > KUNDEIMPORT fra toppmenyen.

  1. Velg GAMMEL FAKTURA som fakturatype når du lager en ny faktura.
  2. Alle opplysningene du fyller inn i fakturaen må være like som i den opprinnelige fakturaen, inkludert hver eneste varelinje. Hvis ikke vil ikke rapporter og MVA-oppgave bli riktig.
  3. Fakturatypen må også være lik originalen. Du kan velge faktura, kontantfaktura eller kreditnota.
  4. Last opp den gamle fakturaen i sin helhet som PDF-fil. Klikk på FINN FAKTURAFILEN for å laste opp.

Hvis den siste gamle fakturaen din er nummer 1019, må du legge inn i innstillingene at fakturaene i Conta skal starte på nummer 1020. Du kan deretter legge inn gamle fakturaer på numrene 1019 og nedover. Legger du inn 1921 som gammel faktura blir ikke neste Conta-genererte faktura 1922. Den neste Conta-fakturaen forholder seg kun til nummerrekka som starter med tallet i innstillingene.

Når den gamle fakturaen er lagret kan du finne den igjen i fakturalisten og registrere den som innbetalt på vanlig måte. I fakturadetaljene kan du også lage en kreditnota, sende purring, inkassovarsel eller ta fakturaen til inkasso med Kravia. Du kan til og med sende fakturaen på nytt til kunden.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.

Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!