Sette faktura på repetisjon

Hvis du har kunder som du fakturerer med jevne intervaller, er det enklere å sette fakturaer på repetisjon enn å lage en ny hver gang.

Når du lager en ny faktura kan du samtidig velge om den skal repeteres automatisk.

Dialogvindu for Repetisjon

Klikk på «repetere denne fakturaen?» rett over fakturaen og velg hvor ofte du ønsker at kunden skal motta fakturaer i dialogvinduet.

Slik fungerer repetisjon

Fremtidige fakturadatoer vil alltid være basert på den første fakturadatoen. Hvis du sender en husleiefaktura den 1. i hver måned, må du altså sende den første fakturaen på den datoen.

Så lenge repetisjonen er aktiv, vil kunden motta fakturaen ved hjelp av sendemåten du først brukte. Hvis du valgte e-post, vil kunden få den som e-post hver gang.

Merk at e-post og EHF er betalingstjenester og koster fra 3,98 kroner per faktura du sender. Hvis du abonnerer på Conta Pluss får du tre stk EHF-fakturaer i måneden, og du kan sende fakturaer på e-post uten å betale ekstra.

Hvis du valgte SKRIV UT SELV må du gjøre dette hver intervall, og sende selv.

Repeterende fakturaer vises i fakturalisten med et hurtigikon i kolonnen «detaljer» som indikerer at fakturaen repeteres, og du kan klikke på det for å enkelt avslutte repetisjonen.

Intervallene du kan velge mellom er:

• Hver uke
  • Hver 14.dag
  • Hver måned
  • Hver 2.måned
  • Hvert kvartal
  • Hvert halvår
  • Hvert år

Slå av repetisjon

Vi anbefaler å legge inn sluttdato til datoen du har avtalt med kunden, for eksempel i henhold til kontraktens varighet. Dette gjør du i dialogvinduet som kommer opp når du velger å repetere fakturaen, under SLUTTDATO. Om du ikke har lagt inn sluttdato er det likevel enkelt å avbryte repeteringen.

Den første metoden er å finne den repeterende fakturaen i fakturalisten, og klikke på hurtigikonet for repetisjon. Bekreft at du stopper repetisjonen i dialogvinduet som kommer opp.

VIKTIG: En repeterende faktura fra en avdeling vil fremdeles sendes fra den avdelingen selv om du sier opp Conta Pluss. Avdelinger er funksjonalitet som er inkludert i Conta Pluss-pakken.

skjermbilde av fakturadetaljene

Du kan også gå til KUNDER, og så finne den nyeste fakturaen som har blitt repetert. I fakturadetaljene kan du nå slå av repeteringen ved å klikke på SLÅ AV der det står REPETISJON.

Ofte stilte spørsmål

Du kan endre på fakturasummen, hvis fakturalinjene inneholder en vare som du har lagret i varelisten din. Oppdaterer du prisen på denne vil den justeres i fremtidige repeterte fakturaer.
Ja! Med et gyldig Pluss-abonnement vil hver nye faktura som lages få tildelt et KID-nummer. Merk at dette opphører dersom Pluss-abonnementet løper ut. Da vil fakturaen fortsatt bli laget, men uten KID.
Ja. Hvis du vil lage repeterende faktura som ikke sendes ut automatisk må du velge «skriv ut selv» som sendemåte når du oppretter den første fakturaen i serien. Da vil du få varsel om at fakturaen er laget, men du må selv logge inn og sende den manuelt.