Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Tilbud og ordre: Oversikt over varer

Her får du vite alt om hvordan legger til, endrer og holder orden på varer og tjenester.

Her får du vite alt om hvordan legger til, endrer og holder orden på varer og tjenester.

Ved å legge inn varer og tjenester gjør du det mye kjappere å sende tilbud fordi du bare trenger å begynne å skrive for at varen skal dukke opp i tilbudsredigereren.

Vareliste

Varelisten er det første du ser under menyfanen VARER. Her kan du også se nettoprisen, MVA, og totalprisen for hver vare. Under «vareinformasjon» lengst til høyre kan du klikke på varene for å se mer detaljert informasjon, eller gjøre endringer.

Du kan også laste ned en oversikt over varene dine i CSV format ved å klikke LAST NED CSV.

Vareimport

Under menypunktet VAREIMPORT kan du importere varer fra regneark, men også fra et annet firma du har tilgang til i Conta.

Ny vare/tjeneste

Vil du opprette en ny vare/tjeneste? Vi anbefaler at du legger inn varer med MVA helt fra start, selv om du ikke er registrert i Merverdiavgiftsregisteret ennå. Da vil du spare tid fordi du slipper å oppdatere hele varelisten senere.

For at statistikk og rapporter skal bli riktige når du legger til varer i varelinjene på et tilbud, er det viktig at du søker opp en eksisterende vare fra varelista og velger den fra menyen som dukker opp. Det holder ikke å bare skrive navnet på varen, du må klikke på den i listen.

Sjekk om om varelinjen er koblet opp mot varen: den vil ha et lite ikon av en eske ved siden av seg.

Prisjustering

Du kan justere prisene på alle varene dine samtidig, for eksempel hvis du har mange forskjellige varer og vil justere for inflasjon, eller av andre grunner.

Gå til fanen som heter PRISJUSTERING. I feltet skriver du prosentverdien på prisjusteringen. Hvis du skriver en negativ prosentverdi vil prisene senkes tilsvarende.

Husk å velge om du vil runde av til nærmeste øre, krone eller ikke runde i det hele tatt. Dette krysser du av for nederst på siden. Merk at hvis du har valgt at prisen på varen er inkludert MVA, er det prisen inkludert MVA som blir justert. Det motsatte gjelder hvis prisen på varen er registrert ekskludert MVA. Eksempel: En vare som er registrert med prisen 158,40 eks. MVA, vil ved avrunding til nærmeste krone bli 174 eks. MVA etter en 10% justering – som betyr at prisen inkludert MVA blir 217,50.

NB! Du kan ikke angre på disse endringene, så se over før du fullfører.

Klikk på JUSTER PRISENE når du er klar.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike
Relaterte artikler

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.

Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!