Eksportere data fra regnskapet (SAF-T)

SAF-T (Standard Audit File-Tax) er et standardisert filformat for regnskapsdata, og er påkrevd når du skal sende data til Skatteetaten ved bokettersyn fra 1. januar 2020. Slik eksporterer du data i dette formatet fra Conta.

SAF-T (Standard Audit File-Tax) er et standardisert filformat for regnskapsdata, og er påkrevd når du skal sende data til Skatteetaten ved bokettersyn fra 1. januar 2020. Slik eksporterer du data i dette formatet fra Conta.

Skal du levere regnskapsopplysninger til Skatteetaten for bokettersyn, kan du enkelt laste ned en ZIP-fil med data fra en gitt periode.

Når du er logget inn i regnskapsprogrammet i Conta, går du bare til:

REGNSKAPSRAPPORTER > TIL SKATTEETATEN > EKSPORTER REGNSKAPSDATA (SAF-T).

Velg så perioden du vil eksportere fra. Merk at du ikke bør gjøre endringer i denne perioden etter du har eksportert, da dataene ikke lenger vil matche.

Informasjon til Safari-brukere

Når du laster ned ZIP-filer med Safari vil nettleseren automatisk pakke ut filene. Siden Skatteetaten nettopp vil ha filen i ZIP-filen vil nok mange foretrekke å skru dette av. For å unngå at Safari pakker ut ZIP-filer automatisk gå inn i Safari og velg SAFARI > VALG > GENERELT og huk vekk innstillingen der det står «Åpne sikre filer etter nedlasting». Alternativet er selvsagt å pakke inn filene igjen etter du har lastet ned.

Klikk på LAST NED EKSPORTFILEN når du har valgt perioden du ønsker. Easy peasy.

Send til Altinn

Filen sendes til Altinn ved forespørsel. Du logger inn i Altinn, og følger instruksjonene du får der.