Prøv Regnskap fra Conta gratis i 30 dager

Send bilag til innboksen din

Du får opp bilagene dine i regnskapsprogrammet ved å laste opp med Conta sin mobilapp, sende på e-post eller ved å laste opp inne i programmet.

Du får opp bilagene dine i regnskapsprogrammet ved å laste opp med Conta sin mobilapp, sende på e-post eller ved å laste opp inne i programmet.

Det er et lovkrav at alle regnskapsbilag må være trygt lagret og nummerert. Ved å laste dem opp til Conta og så koble dem til en bokføring blir begge disse kravene oppfylt.

Send med mobil-appen

Det aller enkleste er å bruke mobil-appen. Slik fungerer den.

Send med e-post

Du finner innboksen for bilagene dine under menyfanen BILAG > INNBOKS. Her står e-postadressen du må sende bilag til for at de skal dukke opp her.

Skjermbilde av innboks for bilag

For mange vil det være praktisk å sende bilag på e-post direkte fra bildegalleriet på mobiltelefonen. Du tar ganske enkelt bilde av bilaget og sender. Det finnes også programmer til f.eks. iPhone som fungerer som en scanner – Scannable er et av disse programmene.

Les: Dette må bilag inneholde for å være gyldig dokumentasjon.

Bilagsvedleggene må være leselige av systemet, som i praksis betyr at de må være i JPG, GIF, PNG eller PDF.

Du kan også laste opp bilagene direkte i innboksen ved å klikke på LAST OPP.

Det er lett å hente frem bilagene når du bokfører i veiviseren ved å klikke på HENT FRA INNBOKS, eller laste dem opp direkte ved å velge LAST OPP FIL.

NB! For å unngå skippertak anbefaler vi å laste opp (og så registrere bilag) fortløpende, eller i det minste lage en rutine som gjør at du er oppdatert hver uke.

Du kan begynne å bokføre bilaget ved å markere det i innboksen og trykke på REGISTRER BILAG eller ved å gå til BILAG > REGISTRERE KJØP og under bilag velge HENT FRA INNBOKS.

Når du har koblet et bilag til en bokføring, forsvinner bilaget fra innboksen.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.