Send bilag til regnskapet ditt

Du får opp bilagene dine i regnskapsprogrammet ved å laste opp med Conta sin mobilapp, sende på e-post eller ved å laste opp inne i programmet.

Du får opp bilagene dine i regnskapsprogrammet ved å laste opp med Conta sin mobilapp, sende på e-post eller ved å laste opp inne i programmet.

Det er et lovkrav at alle regnskapsbilag må være trygt lagret og nummerert. Ved å laste dem opp til Conta og så koble dem til en bokføring blir begge disse kravene oppfylt.

Send med mobil-appen

Det aller enkleste er å bruke mobil-appen. Slik fungerer den.

Send med e-post

Du finner innboksen for bilagene dine under BILAG > OPPLASTEDE BILAG. Her står e-postadressen du må sende bilag til for at de skal dukke opp her.

For mange vil det være praktisk å sende bilag på e-post direkte fra bildegalleriet på mobiltelefonen. Du tar ganske enkelt bilde av bilaget og sender. Det finnes også programmer til f.eks. iPhone som fungerer som en scanner – Scannable er et av disse programmene.

Les: Dette må bilag inneholde for å være gyldig dokumentasjon.

Bilagsvedleggene må være leselige av systemet, som i praksis betyr at de må være i JPG, GIF, PNG eller PDF.

Du kan også laste opp bilagene direkte i opplastede bilag ved å klikke på LAST OPP.

Det er lett å hente frem bilagene når du bokfører i veiviseren ved å klikke på HENT FRA OPPLASTEDE BILAG, eller laste dem opp direkte ved å velge LAST OPP FIL.

NB! For å unngå skippertak anbefaler vi å laste opp (og så registrere bilag) fortløpende, eller i det minste lage en rutine som gjør at du er oppdatert hver uke.

Du kan begynne å bokføre bilaget ved å markere det i opplastede bilag og trykke på REGISTRER BILAG eller ved å gå til BILAG > REGISTRERE KJØP og under bilag velge HENT FRA OPPLASTEDE BILAG.

Når du har koblet et bilag til en bokføring, forsvinner bilaget fra opplastede bilag.