Sende faktura til en gruppe (massefakturering)

Når du skal sende samme faktura til flere mottakere, må du først opprette en kundegruppe og deretter lage fakturaen.

Når du skal sende samme faktura til flere mottakere, må du først opprette en kundegruppe og deretter lage fakturaen.

Hvis du skal sende faktura til en gruppe, for eksempel medlemskontingent i et idrettslag, kan det være greit å slippe å opprette samme faktura mange ganger. I stedet kan du velge å sende fakturaen til hele gruppen på én gang, også kalt massefakturering.

Det er kun mulig å massefakturere til en gruppe privatpersoner, ikke bedrifter.

Du sender faktura til en gruppe i to steg:

Opprett en kundegruppe

Gå til menyen og velg FAKTURA > KUNDER > KUNDEGRUPPER > OPPRETT KUNDEGRUPPE. Søk opp kunder du har lagt til i Conta tidligere, eller legg til nye kunder.

Kundegruppe

Når du har lagt til alle kundene, trykker du på «Lagre endringer».

Lag faktura

Når kundegruppen er opprettet, lager du en faktura på vanlig måte

I stedet for å velge en enkelt kunde, søker du opp kundegruppen du opprettet.

massefakturering

Du kan velge hvilken sendemetode du vil bruke når du går videre fra fakturamalen.

sendemåte

Conta forhåndsvelger sendemetoden du har lagt inn for hver enkelt kunde. Du kan overstyre dette ved å klikke på pilen ved siden av sendemåten og velge en annen.

Hvert enkelt medlem av kundegruppen vil få en unik faktura med et unikt fakturanummer. Hvis du har KID på fakturaen, vil hver kunde også få et unikt KID-nummer slik at innbetalingene blir automatisk registrert i regnskapet.