KID

For å lage og sende fakturaer med KID, må du ha Conta Pluss. Her går vi litt nærmere inn på hvordan det fungerer i praksis.

For å lage og sende fakturaer med KID, må du ha Conta Pluss. Her går vi litt nærmere inn på hvordan det fungerer i praksis.

Først må du bli Conta Pluss-abonnent. Har du allerede Conta Pluss kan du gå videre.

Illustrasjon: Slik virker KID-innbetalinger

Registrere deg for KID

Når Conta Pluss er aktivert, kan du gå til menyfanen INNSTILLINGER, og så klikke på KID. Fyll ut skjemaet for å få en PDF med opplysninger, som du så må sende til banken. Følg instruksjonene nøye når du fyller ut skjemaet.

NB: Flere banker krever at KID-bestillingen må gjøres på nettsidene deres, så sjekk denne muligheten først av alt. Du må i et slikt tilfelle bruke informasjonen i skjemaet fra Conta når du bestiller.

Skjermbilde av KID-bestilling

Banken sender opplysningene om KID-kontoen din videre til Nets, som sender melding til både banken og Conta når avtalen er ferdig registrert. Vanligvis tar det opptil 14 dager. Dessverre er denne prosedyren utenfor Conta sin kontroll, men vi aktiverer støtte for KID så fort vi får tilbakemelding fra Nets.

Da registrerer Conta avtalen i systemet, og sender melding til deg på e-post om at KID nå er aktivert på fakturaer.

I tillegg til Conta Pluss-kostnaden, vil også banken ta seg betalt for tjenesten. Dette varierer fra bank til bank. DNB tar for eksempel 2,00 kroner per faktura, en månedspris på 75 kroner, og 5 kroner per filoverføring. I tillegg pleier det også å være en etableringskostnad, men dette varierer fra bank til bank.

En KID-avtale med banken din kan kun knyttes til én bankkonto om gangen. Hvis du vil bytte konto, for eksempel ved bytte av bank, må du lage et nytt skjema og følge samme prosedyre igjen.

Alle endringer i avtalen med Nets og banken din krever at du tegner ny avtale. Du kan ikke endre en eksisterende avtale.

Bruke KID

KID må være skrudd på i innstillingene. Dette sjekker du under menypunktet INNSTILLINGER > PLUSS > KID. Når KID er skrudd på i Conta Faktura, vil hver nye faktura inneholde et automatisk generert KID-nummer som kunden må bruke ved betaling. Betalinger blir så registrert automatisk i Conta Faktura.

Filene (såkalte «OCR-filer») med innbetalingsinformasjon leses inn 4 ganger om dagen: Morgen, formiddag, ettermiddag og kveld. Det hender likevel at det går 1-2 dager før en kunde betaler til innbetalingsinformasjonen kommer til Conta Faktura.