KID

For å lage og sende fakturaer med KID, må du ha Smart-abonnementet fra Conta. Her går vi litt nærmere inn på hvordan det fungerer i praksis.

For å lage og sende fakturaer med KID, må du ha Smart-abonnementet fra Conta. Her går vi litt nærmere inn på hvordan det fungerer i praksis.

Fordelene med KID er at du ikke trenger sjekke om kunden har betalt, siden dette registreres automatisk både på fakturaen, og i regnskapet hvis du bruker Conta til regnskapsføring. Først må du bli Smart-abonnent. Har du allerede Smart kan du gå videre.

Registrere deg for KID

Når Smart er aktivert, kan du gå til menyfanen INNSTILLINGER > FAKTURAINNSTILLINGER, og så klikke på KID.

Skjemaet vil være forhåndsutfylt med opplysninger du har oppgitt i Conta. Du kan også overstyre disse feltene, med unntak av organisasjonsnummeret.  Velg bankkontoen som skal knyttes til KID-avtalen nederst.

Til slutt klikker du bare BESTILL KID, og bestillingen blir sendt elektronisk til banken.

Som regel blir avtalen registrert innen en arbeidsdag.  Du kan når som helst gå tilbake til denne siden for å sjekke status på bestillingen, men du får også en e-post når KID-avtalen er klar.

Merk at banken tar betalt for bruk av KID gjennom etableringskostnader, og kostnader per sendte faktura. DNB tar for eksempel 2,00 kroner per faktura, en månedspris på 75 kroner, og 5 kroner per filoverføring.

En KID-avtale kan kun knyttes til én bankkonto om gangen. Hvis du vil bytte konto, for eksempel ved bytte av bank, registrere en separat avtale for denne.

Slik bruker du KID

Først må du skru på KID på fakturaene dine fra den samme siden hvor du bestilte KID. Når KID er skrudd på i Conta, vil hver nye faktura inneholde et automatisk generert KID-nummer som kunden må bruke ved betaling. Betalinger blir så registrert automatisk i Conta.

Om du skrur av KID, vil fakturaene ikke lenger ha KID-nummer helt frem til du eventuelt skrur KID på igjen.

Hvor ofte registreres innbetalinger?

Filene (såkalte «OCR-filer») med innbetalingsinformasjon leses inn 4 ganger om dagen: Morgen, formiddag, ettermiddag og kveld. Det hender likevel at det går 1-2 dager før en kunde betaler til innbetalingsinformasjonen kommer inn til Conta.