Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Lage faktura med utenlandsk valuta

Nå kan du lage faktura med utenlandsk valuta i Conta. Slik gjør du. Begynn med å lage en faktura som vanlig ved å klikke på “Lag en faktura”-knappen på forsiden.  Hvis kunden har en utenlandsk leveringsadresse vil du nå få opp muligheten til å bytte valuta på fakturaen. Velg fakturaen du ønsker, og du vil […]

Fakturere timer fra Timerabbit

Du kan nå overføre registrerte timer fra timeføringstjenesten Timerabbit til en fakturakladd i Conta, og dermed slippe manuell utfylling av timebaserte fakturaer. Slik fungerer det Koblingen mellom Conta og Timerabbit gjør at timer du registrerer i Timerabbit, blir fylt ut i en fakturakladd i Conta. Du trenger bare å se over, og sende fakturaen til […]

Sende eFaktura

Du kan sende eFaktura fra Conta til privatkundene dine. Slik fungerer det. EHF og eFaktura kan forveksles siden begge er elektroniske fakturaformater. Forskjellen er at eFaktura sendes til nettbanken til privatpersoner, mens EHF sendes til regnskapsprogrammet til bedrifter. Vi har støtte for både eFaktura og EHF i Conta. Det er mange fordeler ved å sende […]

Lage ny faktura

Å lage en faktura i Conta er enkelt, fordi den ser lik ut på skjermen som det ferdige resultatet som kunden mottar.

Innbetalinger med avvik

Innbetalinger med avvik behandles ved å klikke på «behandle innbetalingene» på startsiden i fakturaprogrammet. Denne meldingen vises kun hvis du faktisk har innbetalinger som avviker fra fakturasummene.

Sende purring eller inkassovarsel

Når kunden ikke betaler, kan du følge opp ved å sende purring eller inkassovarsel. Som regel er det best å gå rett til inkassovarsel.

Sende fakturaen

I Conta kan du sende faktura på flere forskjellige måter, avhengig av hva du og eventuelt kunden foretrekker.

Kontantfakturaer

En kontantfaktura er en kvittering på en mottatt kontantbetaling. Du lager dem i Conta nøyaktig slik du lager en vanlig faktura.

Kreditnotaer

Hvis du gjør en feil når du lager en faktura, må du lage en kreditnota som «nuller ut» den eksisterende fakturaen.

Fakturalisten

Under menyfanen FAKTURAER kan du følge opp alle fakturaene dine, og utføre en rekke oppgaver.

Sette faktura på repetisjon

Hvis du har kunder som du fakturerer med jevne intervaller, er det enklere å sette fakturaer på repetisjon enn å lage en ny hver gang.

Gammel faktura fra andre programmer

Hvis du har brukt andre fakturaprogrammer enn Conta, kan du laste opp gamle fakturaer for å få riktige tall i rapporter og statistikker.

Registrere betaling

Hvis du ikke benytter deg av KID-nummer, må du registrere innbetalinger manuelt etter hvert som kundene betaler.

Faktura – startsiden

Startsiden for fakturering gir deg et oversiktsbilde over fakturaene dine, beskjeder, invitasjoner og innbetalinger.

Har du tekniske problemer?

Hvis ikke alt fungerer som forventet i Conta-tjenestene, kan du først prøve å finne ut om problemet er lokalt på datamaskinen din.

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.