Automatisering (oppfølging av fakturaer)

Fra denne siden kan du velge hvorvidt du ønsker at Conta Faktura skal følge opp ubetalte fakturaer automatisk for å spare deg for tid. Merk at automatisk oppfølging krever Conta Pluss og fungerer kun på fakturaer som både ble sendt med KID-nummer, og har mer enn 30 kroner gjenstående. Forklaring I den første delen huker […]

Ny faktura

Å lage en faktura i Conta Faktura er enkelt, fordi den ser lik ut på skjermen som den blir når den er ferdig.

Send til inkasso hos Contando

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til Conta sitt eget inkassobyrå, Contando. De håndterer saken fra start til du har pengene på konto.

Innbetalinger med avvik

Innbetalinger med avvik behandles ved å klikke på «behandle innbetalingene» på startsiden i Conta Faktura.

Sende fakturaen

Conta Faktura lar deg sende fakturaer på flere måter, og her skal vi gå gjennom de ulike valgene du har.

Kontantfakturaer

En kontantfaktura er en kvittering på en mottatt kontantbetaling.

Kreditnotaer

Hvis du gjør en feil når du lager en faktura, må du lage en kreditnota som «nuller ut» den eksisterende fakturaen.

Fakturalisten

Menyfanen FAKTURAER er hjertet i Conta Faktura. Herfra kan du få oversikt over alle fakturaene dine, og utføre en rekke oppgaver.

Sette faktura på repetisjon

Hvis du har kunder som du fakturerer med jevne intervaller, er det enklere å sette fakturaer på repetisjon enn å lage en ny hver gang.

Gammel faktura fra annet system

Hvis du har brukt andre fakturaprogrammer enn Conta, kan du laste opp gamle fakturaer for å få riktige tall i rapporter og statistikker.

Registrere betaling

Hvis du ikke benytter deg av KID (en Conta Pluss-funksjon), må du registrere innbetalinger manuelt.

Faktura-startsiden

Startsiden i Conta Faktura gir deg et oversiktsbilde over fakturaene dine, beskjeder, invitasjoner og innbetalinger. Nettopp registrert deg? Før du setter i gang med fakturering, anbefaler vi at du leser «7 tips for fakturaferskinger» i Fakturaskolen. Første gang du logger på vil du også få en beskjed om å fylle ut innstillingene dine. Dette er […]

Har du tekniske problemer?

Hvis ikke alt fungerer som forventet i Conta-tjenestene, må du først prøve å finne ut om problemet er lokalt på datamaskinen din. Trinn 1 Prøv en annen nettleser enn den du bruker til vanlig. Programtillegg (plugins og apper) og andre programmer du har installert på maskinen, kan noen ganger kludre det til for nettleseren din. […]