Automatisk oppfølging

Fra denne siden kan du velge hvorvidt du ønsker at Conta Faktura skal følge opp ubetalte fakturaer automatisk for å spare deg for tid. Merk at automatisk oppfølging krever Conta Pluss og fungerer kun på fakturaer som både ble sendt med KID-nummer, og har mer enn 30 kroner gjenstående. Forklaring Send ubetalte fakturaer på ny […]

Ny faktura

Å lage en faktura i Conta er enkelt, fordi den ser lik ut på skjermen som det ferdige resultatet som kunden mottar.

Send til inkasso hos Contando

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til Conta sitt eget inkassobyrå, Contando. De håndterer saken fra start til du har pengene på konto.

Innbetalinger med avvik

Innbetalinger med avvik behandles ved å klikke på «behandle innbetalingene» på startsiden i Conta Faktura. Denne meldingen vises kun hvis du faktisk har innbetalinger som avviker fra fakturasummene.

Sende fakturaen

Du kan sende fakturaer med flere forskjellige metoder, avhengig av hva du og eventuelt kunden foretrekker.

Kontantfakturaer

En kontantfaktura er en kvittering på en mottatt kontantbetaling. Du lager dem i Conta nøyaktig slik du lager en vanlig faktura.

Kreditnotaer

Hvis du gjør en feil når du lager en faktura, må du lage en kreditnota som «nuller ut» den eksisterende fakturaen.

Fakturalisten

Menyfanen FAKTURAER er hjertet i Conta Faktura. Herfra kan du få følge opp alle fakturaene dine, og utføre en rekke oppgaver.

Sette faktura på repetisjon

Hvis du har kunder som du fakturerer med jevne intervaller, er det enklere å sette fakturaer på repetisjon enn å lage en ny hver gang.

Gammel faktura fra annet system

Hvis du har brukt andre fakturaprogrammer enn Conta, kan du laste opp gamle fakturaer for å få riktige tall i rapporter og statistikker.

Registrere betaling

Hvis du ikke benytter deg av KID-nummer (en Conta Pluss-funksjon), må du registrere innbetalinger manuelt etter hvert som kundene betaler.

Faktura – startsiden

Startsiden i Faktura gir deg et oversiktsbilde over fakturaene dine, beskjeder, invitasjoner og innbetalinger. Nettopp registrert deg? Før du setter i gang med fakturering, anbefaler vi at du leser «7 tips for fakturaferskinger». Første gang du logger på vil du også få en beskjed om å fylle ut innstillingene dine. Dette er nødvendig for at […]

Har du tekniske problemer?

Hvis ikke alt fungerer som forventet i Conta-tjenestene, kan du først prøve å finne ut om problemet er lokalt på datamaskinen din. Trinn 1 Prøv en annen nettleser enn den du bruker til vanlig. Programtillegg (plugins og apper) og andre programmer du har installert på maskinen, kan noen ganger kludre det til for nettleseren din. […]