Virksomheter

Det er ikke nødvendig å registrere flere kontoer hvis du driver flere firmaer. Én enkel brukerkonto kan lage, og ha adgang til, et ubegrenset antall virksomheter.

Samme brukerkonto kan ha tilgang til flere virksomheter/firmaer i Conta-tjenestene, og hvordan flere brukere kan ha tilgang til samme virksomhet.

Brukerkontoer og virksomheter i Conta-tjenestene

Øverst i høyre del av Conta-tjenestene kan du se hvilken virksomhet brukeren du er logget inn som, er aktiv på. Du kan klikke på navnet for å få ned en liste over alle virksomhetene du administrerer, og bytte mellom de.

For å legge til et nytt firma eller privat virksomhet trykker du på lenken LEGG TIL NY VIRKSOMHET i nedtrekksmenyen.

Ny virksomhet

Skjermbilde av ny virksomhet

Du kan også legge til en ny virksomhet ved å gå til INNSTILLINGER > NY VIRKSOMHET.

I skjemaet du kommer til fyller du inn informasjonen om virksomheten akkurat slik du gjorde da du registrerte brukerkontoen din, med adresse, organisasjonsnummer, organisasjonsform osv.

Firmaopplysninger hentes automatisk fra Brønnøysundregistrene når du begynner å skrive i Firmanavn-feltet.

Hvis du er privatperson som skal bruke Conta Faktura til f.eks. fakturere husleie, velger du i stedet menypunktet NY PRIVAT VIRKSOMHET.

Etter at du har registrert en virksomhet kan du gi flere brukere tilgang den. Les mer om det her.

Innstillinger

Under menypunktet INNSTILLINGER > VIRKSOMHETER kan du redigere informasjonen om den enkelte virksomheten. Flere av feltene er felles for alle Conta-tjenestene, bl.a. firmanavn og adresse.

Hvis du bruker f.eks. både Conta Faktura og Conta Inkasso vil den samme virksomheten eksistere i begge tjenestene med nøyaktig samme opplysninger. Sender du en faktura fra Conta Faktura til Conta Inkasso vil inkassokravet havne inn under samme virksomhet.

Ofte stilte spørsmål

Klart du kan! Logg inn på firmaet/firmaene som enda ikke er knyttet til brukerkontoen du vil bruke for felles innlogging. Klikk på fanen INNSTILLINGER og finn BRUKERE i undermenyen. Legg inn deg selv som ny bruker, med e-postadressen som brukes på brukerkontoen du vil logge inn med. Logg ut og logg inn igjen på brukerkontoen du vil bruke til innlogging. Nå har du tilgang til alle virksomhetene fra én og samme konto. Du bytter mellom virksomhetene ved å klikke på firmanavnet øverst på skjermen.