Virksomheter

Det er ikke nødvendig å registrere flere brukerkontoer hvis du driver flere firmaer. Én enkel brukerkonto kan lage, og ha adgang til, et ubegrenset antall virksomheter.

Det er ikke nødvendig å registrere flere brukerkontoer hvis du driver flere firmaer. Én enkel brukerkonto kan lage, og ha adgang til, et ubegrenset antall virksomheter.

Den samme brukerkontoen kan ha tilgang til flere firmaer i Conta-tjenestene, og én virksomhet kan ha flere brukere.

Når du er logget inn i Conta, kan du øverst til høyre se hvilken virksomhet brukeren din er aktiv på. Klikk på navnet for å få opp en liste over alle virksomhetene du administrerer, og bytte mellom de.

Ny virksomhet

Du kan også legge til en ny virksomhet ved å gå til INNSTILLINGER > VIRKSOMHET > NY VIRKSOMHET.

I skjemaet fyller du inn informasjonen om virksomheten akkurat slik du gjorde da du registrerte brukerkontoen din, med adresse, organisasjonsnummer, organisasjonsform og så videre.

Firmaopplysninger hentes automatisk fra Brønnøysundregistrene når du begynner å skrive i Firmanavn-feltet.

Hvis du er en privatperson som skal bruke Conta, for eksempel til å fakturere husleie, velger du menypunktet NY PRIVAT VIRKSOMHET.

Etter at du har registrert en virksomhet kan du gi flere brukere tilgang den. Les mer om det her.

Innstillinger

Under menypunktet INNSTILLINGER > VIRKSOMHETER kan du redigere informasjonen om den enkelte virksomheten. Flere av feltene, blant annet firmanavn og adresse, er felles for alle Conta-tjenestene den virksomheten bruker.

Det vil si at hvis du bruker både fakturaprogrammet og regnskapsprogrammet vil den samme virksomheten eksistere i begge tjenestene med nøyaktig samme opplysninger.

Slette virksomhet

Du kan slette virksomheten i innstillingene. Merk at du fremdeles må ta vare på dokumentasjon og bilag i henhold til lovverket.