Virksomheter

Det er ikke nødvendig å registrere flere kontoer hvis du driver flere firmaer. Én enkel brukerkonto kan lage, og ha adgang til, et ubegrenset antall virksomheter.

Den samme brukerkontoen kan ha tilgang til flere firmaer i Conta-tjenestene, og én virksomhet kan ha flere brukere.

Brukerkontoer og virksomheter i Conta-tjenestene

Når du er logget inn i Conta, kan du øverst til høyre se hvilken virksomhet brukeren din er aktiv på. Klikk på navnet for å få opp en liste over alle virksomhetene du administrerer, og bytte mellom de.

For å legge til et nytt firma eller privat virksomhet trykker du på lenken LEGG TIL NY VIRKSOMHET i nedtrekksmenyen.

Ny virksomhet

Skjermbilde av å legge til ny virksomhet

Du kan også legge til en ny virksomhet ved å gå til INNSTILLINGER > NY VIRKSOMHET.

I skjemaet fyller du inn informasjonen om virksomheten akkurat slik du gjorde da du registrerte brukerkontoen din, med adresse, organisasjonsnummer, organisasjonsform og så videre.

Firmaopplysninger hentes automatisk fra Brønnøysundregistrene når du begynner å skrive i Firmanavn-feltet.

Hvis du er en privatperson som skal bruke Conta Faktura, for eksempel til å fakturere husleie, velger du menypunktet NY PRIVAT VIRKSOMHET.

Etter at du har registrert en virksomhet kan du gi flere brukere tilgang den. Les mer om det her.

Innstillinger

Under menypunktet INNSTILLINGER > VIRKSOMHETER kan du redigere informasjonen om den enkelte virksomheten. Flere av feltene, blant annet firmanavn og adresse, er felles for alle Conta-tjenestene den virksomheten bruker.

Det vil si at hvis du bruker både Conta Faktura og Conta Regnskap vil den samme virksomheten eksistere i begge tjenestene med nøyaktig samme opplysninger. Når du sender en faktura fra Conta Faktura vil den havne inn under samme virksomhet i Conta Regnskap.

Slette virksomhet

Ta kontakt med kundeservice hvis du vil slette en virksomhet. Merk at du fremdeles må ta vare på dokumentasjon og bilag i henhold til lovverket.

Ofte stilte spørsmål

Klart du kan! Logg inn på firmaet/firmaene som enda ikke er knyttet til brukerkontoen du vil bruke for felles innlogging. Klikk på fanen INNSTILLINGER og finn BRUKERE i undermenyen. Legg inn deg selv som ny bruker, med e-postadressen som brukes på brukerkontoen du vil logge inn med. Logg ut og logg inn igjen på brukerkontoen du vil bruke til innlogging. Nå har du tilgang til alle virksomhetene fra én og samme konto. Du bytter mellom virksomhetene ved å klikke på firmanavnet øverst på skjermen.