Brukerkontoer

Som bruker av Conta-tjenestene trenger du bare én brukerkonto, selv om du administrerer flere firmaer. Gir du tilgang til andre brukere, får de kun tilgang til de firmaene du ønsker de skal ha tilgang til.

Et «firma» er i denne sammenhengen et hvilket som helst selskap, lag, forening e.l. som bruker Conta Faktura. Nedenfor ser du at brukerne, som logger inn med e-postadresse og passord, er uavhengige av firmaene.

Brukerkontoer og virksomheter i Conta-tjenestene

Du kan endre innstillinger for brukeren din ved å gå til fanen Innstillinger og finne undermenyen Brukerkonto. De fleste av brukerinnstillingene er felles for alle Conta-tjenestene. Når du endrer e-postadresse eller passord i Conta Faktura, vil du f.eks. måtte logge inn med de nye opplysningene på Conta Inkasso også.

For at en bruker skal ha fått tilgang til et firma, må han/hun ha:

• Registrert firmaet samtidig med at Conta Faktura tas i bruk, eller …
  • Lagt til et nytt firma mens han/hun er innlogget (se oppskrift nedenfor), eller …
  • Blitt gitt tilgang av en annen bruker som har tilgang til firmaet

For å opprette et nytt firma på en bruker du allerede har, følger du denne oppskriften:

• Logg inn med brukeren du vil knytte det nye firmaet til, f.eks. knut@knutsepost.no.
  • Klikk på fanen Innstillinger og finn knappen Nytt firma i øvre del av skjermbildet.
  • Legg inn det nye firmaet, og lagre.
  • Gå til undermenyen Brukerkonto og velg hvilket av firmaene dine du vil komme til som standard når du logger inn med knut@knutsepost.no.
  • Du kan bytte mellom firmaene som er tilknyttet knut@knutsepost.no ved å klikke på firmanavnet øverst på alle sider.

Har du allerede to eller flere firmaer med ulik innlogging, som du vil samle på en felles innlogging? Gjør dette:

• Logg inn på firmaet/firmaene som enda ikke er knyttet til brukerkontoen du vil bruke for felles innlogging.
  • Klikk på fanen Innstillinger og finn lenka Brukere i undermenyen
  • Legg inn deg selv som ny bruker, med e-postadressa som brukes på brukerkontoen du vil logge inn med. Lagre.
  • Logg ut og logg inn igjen på brukerkontoen du vil bruke til innlogging.
  • Du kan nå bytte mellom firmaene dine ved å klikke på firmanavnet øverst på alle sider.

Invitere andre brukere

Du kan gi tilgang til andre brukere på hvilket som helst av firmaene brukeren din administrerer. Du kan gi tilgang til både brukere som har, og ikke har, en brukerkonto på en Conta-tjeneste fra før.

• Gå til Innstillinger og finn Brukere i undermenyen.
  • Klikk Ny bruker.
  • Hvis du er innlogget på firmaet «Knuts Kreasjoner» når du gjør dette, får brukeren du legger til kun tilgang til Knuts Kreasjoner.
  • Den nye brukeren får ikke tilgang til noen av de andre firmaene du har tilgang til.
  • Den nye brukeren får full tilgang til alle Conta-tjenestene firmaet er registrert for.

Hvis du vet at brukeren allerede har en brukerkonto hos Conta, sender du invitasjonen til e-postadressa vedkommende bruker til å logge seg inn på Conta med. Eksempelvis har regnskapsførere ofte mange kunder som bruker Conta, og det er mye enklere for de å ha tilgang til alle disse firmaene under én og samme innlogging.

De du inviterer mottar en automatisk e-post med instruksjoner om hvordan de skal komme i gang.

Tilbakemelding

NB: Ikke bruk dette skjemaet ved spørsmål til brukerstøtte. Bruk det vanlige kontaktskjemaet i stedet.