Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Inngående balanse

Når du bytter til Conta fra et annet regnskapsprogram må du legge inn inngående balanse. Når du gjør dette får du nemlig riktige beløp på alle kontoene fra det tidligere regnskapet over i Conta.

Når du bytter til Conta fra et annet regnskapsprogram må du legge inn inngående balanse. Når du gjør dette får du nemlig riktige beløp på alle kontoene fra det tidligere regnskapet over i Conta.

For at overgangen skal bli så enkel som mulig har Conta et eget verktøy for inngående balanse, slik at du enklest mulig kan fortsette der du slapp! Se videogjennomgangen vår:

Slik fungerer det

Rent praktisk overfører du regnskapet ditt ved å hente ut rapporter fra det gamle regnskapet, og fyller inn de samme verdiene i Conta. 

Rapportene du trenger fra det gamle regnskapet er:

  • Åpne poster i kundereskontro
  • Åpne poster i leverandørreskontro
  • Saldobalanse

Sammen utgjør disse rapportene den inngående balansen som du trenger for å kunne fortsette å føre regnskap i Conta.

VIKTIG! Startdatoen kan ikke endres etter at du har lagt inn inngående balanse. Den blir låst for alltid. Vær helt sikker på at du har valgt riktig startdato.

Datoen for inngående balanse er alltid dagen før startdatoen du har oppgitt i Conta, så hvis du begynte med regnskapsføring i Conta den 1. januar, blir inngående balanse registrert den 31. desember, altså dagen før.

Gå til INNSTILLINGER > REGNSKAP > INNGÅENDE BALANSE for å sette i gang. Merk at du må gå gjennom startveiviseren for regnskapsprogrammet før du legger inn inngående balanse.

Kundereskontro

Reskontro for kunder er en lovpålagt oversikt over transaksjoner mellom firmaet ditt og kundene dine, slik at det blir lett å se hvem som skylder deg penger. Ved å overføre de åpne postene til det nye regnskapet kan du følge opp dette videre og lukke åpne poster når du får betalt. 

På dette første steget må du legge til hver kunde som har en åpen post, og samtidig beløpet de skylder deg. Har du flere fakturaer på én kunde kan du legge til flere underveis.

Leverandørreskontro

Leverandørreskontro viser alle transaksjoner mellom firmaet ditt og leverandørene dine, og gjør det lett å følge med på hvem du skylder penger til og hvem du har betalt. 

På denne siden må du legge til alle de åpne leverandørpostene. Legg til flere på samme måte som for kundene.

NB: Husk at skyldige beløp til leverandører må skrives med minus foran.

Saldobalanse

Saldobalansen viser alle kontoer med førte beløp på, på en gitt dato – i dette tilfellet datoen du bytter regnskapsprogram. Denne må du legge inn i Conta for å få overført det komplette situasjonsbildet av regnskapet ditt.

Gå nedover listen på saldobalanserapporten fra det gamle regnskapet ditt, og legg til en ny linje for hver konto. Til slutt skal differansen gå i null. Når alt er fylt ut, er du helt ferdig og kan klikke på BOKFØR INNGÅENDE BALANSE.

Redigere inngående balanse

For å redigere inngående balanse besøker du bare denne siden igjen, klikker på REDIGER INNGÅENDE BALANSE, og gjør de endringene du ønsker.

Skal du slette inngående balanse må du gå inn i bilagsjournalen, finne riktig bilag og trykke SLETT.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike
Relaterte artikler

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.