Lag nytt tilbud

I Conta Salg kan du redigere direkte i tilbudet slik det vil se ut når det er ferdig.

I Conta Salg kan du redigere direkte i tilbudet slik det vil se ut når det er ferdig.

Velg KNYTTE TIL ET PROSJEKT eller BRUKE EN AVDELING hvis tilbudet skal knyttes til et prosjekt eller en avdeling i virksomheten din. Merk at dette er funksjonalitet som krever Smart-abonnementet.

Fra dialogvinduet som dukker opp kan du velge et prosjekt eller en avdeling fra nedtrekksmenyen, eller lage en ny ved å klikke på lenken nederst i vinduet.

Bytte språk

Har du engelskspråklige kunder? Da kan du bytte til engelsk helt øverst ved å klikke på språkvalget.

Leveringsadresse

Leveringsdato og leveringsadresse for leveransen til kunden er påbudt å ha med i alle fakturaer fra et firma til et annet.

Fylle ut tilbudet

Virksomheten du er logget inn som vil automatisk vises som avsender på hver side av tilbudet. Hvis du valgte å sende fra en avdeling, vil avdelingsinformasjonen vises her, og firmanavnet nederst på fakturaen.

Informasjon du legger inn i INNSTILLINGER, som f.eks. organisasjonsnummer, telefonnummer, og e-postadresse, vil bli vist nederst på hver side.

Standard for VÅR REF.-feltet er at det er du som bruker som står oppført, men du kan også overstyre dette og flere andre felter i innstillingene.

Feltet DERES REF. er kundens kontaktperson, og dette kan fylles ut på kundekortet.

I kundefeltet kan du søke opp og velge kunder du har lagret tidligere.

Du kan også lage en ny kunde ved hjelp av knappen LEGG INN EN NY KUNDE.

Gyldighetsdatoen følger datoen på tilbudet med antallet dager som du har spesifisert i innstillingene til virksomheten du er logget inn som. På kundekortet kan du overstyre standardinnstillingene etter behov.

I beskjedfeltet kan du skrive annen viktig informasjon til kunden, men det er valgfritt.

Varelinjer

Tilbudet har plass til ubegrenset med varelinjer. Legg til flere ved å klikke på pluss-tegnet.

Du kan også enkelt lage nye varer rett fra denne siden ved å klikke NY VARE.

Varer du har lagt inn på forhånd søker du opp ved å begynne å skrive i det første feltet i fakturalinjen (under BESKRIVELSE). Alle registrerte varer får et lite symbol til venstre for fakturalinjen.

Koblingen mot varen opprettholdes selv om du redigerer beskrivelsen, prisen, eller MVA-satsen – og salget inkluderes dermed i varerapporten. Du kan bryte koblingen ved å klikke på symbolet og bekrefte i dialogruten som kommer opp.

Merk at det er lovpålagt at varebeskrivelsen i en faktura tydelig skal forklare hva som er levert. Nå er det et tilbud og ikke en faktura du lager, men når du eventuelt sender det til Conta vil det spare deg for tid hvis du fyller inn alt riktig.

Les mer: Dette må en faktura inneholde.

Det er MVA på de aller fleste varer og tjenester i Norge, og dette kan du spesifisere når du lager selve varen. Da slipper du å gjøre det hver gang du legger til en ny linje.

Den totale fakturasummen og andelen merverdiavgift oppdaterer seg kontinuerlig etter hvert som du legger til varelinjer.

Kladd

Du kan enkelt lagre en kladd ved å klikke på knappen under tilbudet nederst på siden. Kladden ligger der på ubegrenset tid til du tar den frem igjen og fortsetter.

Sende tilbudet

Neste skritt nå er å sende tilbudet. Klikk VIDERE for å komme til skjermen der du kan velge hvordan du sender tilbudet.

Du kan velge mellom å sende via e-post direkte fra Conta Salg, laste den ned selv og sende fra din egen e-post som PDF-vedlegg, eller la Conta sende det i posten for deg.

Du kan sende tilbudet via e-post direkte fra systemet uten ekstra kostnad.