Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Varer (og tjenester)

Det hjelper å ha noe å selge hvis du skal tjene penger! Her får du vite alt om hvordan legger til, endrer og holder orden på varer og tjenester i Conta.

Det hjelper å ha noe å selge hvis du skal tjene penger! Her får du vite alt om hvordan legger til, endrer og holder orden på varer og tjenester i Conta.

Ved å legge inn varer og tjenester gjør du fakturautfyllingen mye kjappere, i tillegg til at du får nyttig statistikk.

Vareliste

Varelisten er det første du ser når du klikker deg inn på VARER i toppmenyen. Her kan du også se nettoprisen, MVA, og totalprisen for hver vare eller tjeneste du skal fakturere. Under «vareinformasjon»-kolonnen lengst til høyre kan du klikke på varene for å se mer detaljert informasjon, eller gjøre endringer.

Du kan også laste ned en oversikt over varene dine i CSV format ved å klikke LAST NED CSV.

Vareimport

Hvis du har brukt et annet system før Conta, er det smart å importere varelisten slik at du spare tid og videreføre statistikken. Det gjør det også mye lettere å importere gamle fakturaer hvis både kunder og varer har blitt importert. Under VAREIMPORT kan du importere varer fra regneark, men også fra et annet firma du har tilgang til i kontoen din inne i Conta-tjenestene.

Ny vare/tjeneste

Slik oppretter du en ny vare/tjeneste i Conta. Vi anbefaler at du legger inn varer med MVA helt fra start, selv om du ikke er registrert i Merverdiavgiftsregisteret ennå. Da vil du spare tid fordi du slipper å oppdatere hele varelisten senere.

For at statistikk og rapporter skal bli riktige når du legger til varer i varelinjene på en faktura, er det viktig at du søker opp en faktisk vare fra varelista og velger den fra nedtrekksmenyen som dukker opp. Det holder ikke å bare skrive navnet på varen. Du kan se om varelinja er koblet opp mot varen ved at det har en liten boks ved siden av seg.

Prisjustering

Du kan justere prisene på alle varene dine samtidig.

Dette kan være nyttig hvis du har mange forskjellige varer og vil justere etter konsumprisindeks, inflasjon, eller av andre grunner. 

Gå til fanen som heter PRISJUSTERING. I feltet skriver du prosentverdien på prisjusteringen. Hvis du skriver en negativ prosentverdi vil prisene senkes tilsvarende. 

Husk å velge om du vil runde av til nærmeste øre, krone eller ikke runde i det hele tatt. Dette krysser du av for nederst på siden. Merk at hvis du har valgt at prisen på varen er inkludert MVA, er det prisen inkludert MVA som blir justert. Det motsatte gjelder hvis prisen på varen er registrert ekskludert MVA. Eksempel: En vare som er registrert med prisen 158,40 eks. MVA, vil ved avrunding til nærmeste krone bli 174 eks. MVA etter en 10% justering – som betyr at prisen inkludert MVA blir 217,50. 

NB! Du kan ikke angre på disse endringene, så se over før du fullfører.

Klikk på JUSTER PRISENE når du er klar.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike
Relaterte artikler

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.

Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!