Varer

Det hjelper å ha noe å selge hvis du skal tjene penger. Her får du vite alt om hvordan legger til, endrer og holder orden på varer i Conta Faktura.

Det hjelper å ha noe å selge hvis du skal tjene penger. Her får du vite alt om hvordan legger til, endrer og holder orden på varer i Conta Faktura.

Ved å legge inn varer og tjenester gjør du fakturautfyllingen mye kjappere, i tillegg til at du får nyttig statistikk.

Vareliste

Varelisten er det første du ser under menyfanen VARER. Her kan du også se nettoprisen, MVA, og totalprisen for hver vare eller tjeneste du skal fakturere. Under «vareinformasjon»-kolonnen lengst til høyre kan du klikke på varene for å se mer detaljert informasjon, eller gjøre endringer.Skjermbilde av Varer og tjenester

Du kan også laste ned en oversikt over varene dine i CSV format ved å klikke LAST NED CSV.

Vareimport

Hvis du har brukt et annet system før Conta Faktura, er det smart å importere varelisten slik at du spare tid og videreføre statistikken. Det gjør det også mye lettere å importere gamle fakturaer hvis både kunder og varer har blitt importert. Under VAREIMPORT kan du importere varer fra regneark, men også fra et annet firma du har tilgang til i kontoen din inne i Conta-tjenestene.

Ny vare/tjeneste

Slik oppretter du en ny vare/tjeneste i Conta Faktura. Vi anbefaler at du legger inn varer med MVA helt fra start, selv om du ikke er registrert i Merverdiavgiftsregisteret ennå. Da vil du spare tid fordi du slipper å oppdatere hele varelisten senere.

For at statistikk og rapporter skal bli riktige når du legger til varer i varelinjene på en faktura, er det viktig at du søker opp en faktisk vare fra varelista og velger den fra nedtrekksmenyen som dukker opp. Det holder ikke å bare skrive navnet på varen. Du kan se om varelinja er koblet opp mot varen ved at det har en liten boks ved siden av seg.

Varelinjer i Conta Faktura

Slette en vare

Varer kan kun slettes når det ikke har blitt fakturert noe av varen det gjelder. Klikk på vareinformasjonen og slett varen derfra.