Automatisk oppfølging

Fra denne siden kan du velge hvorvidt du ønsker at Conta Faktura skal følge opp ubetalte fakturaer automatisk for å spare deg for tid. Merk at automatisk oppfølging krever Conta Pluss og fungerer kun på fakturaer som både ble sendt med KID-nummer, og har mer enn 30 kroner gjenstående. Forklaring Send ubetalte fakturaer på ny […]

Ny faktura

Å lage en faktura i Conta er enkelt, fordi den ser lik ut på skjermen som det ferdige resultatet som kunden mottar.

Send til inkasso hos Contando

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til Conta sitt eget inkassobyrå, Contando. De håndterer saken fra start til du har pengene på konto.

Innbetalinger med avvik

Innbetalinger med avvik behandles ved å klikke på «behandle innbetalingene» på startsiden i Conta Faktura. Denne meldingen vises kun hvis du faktisk har innbetalinger som avviker fra fakturasummene.

Sende fakturaen

Du kan sende fakturaer med flere forskjellige metoder, avhengig av hva du og eventuelt kunden foretrekker.

Eksport til regnskap

Det er mulig å eksportere regnskapsdata for å importere i eksterne regnskapsprogram.

Kontantfakturaer

En kontantfaktura er en kvittering på en mottatt kontantbetaling. Du lager dem i Conta nøyaktig slik du lager en vanlig faktura.

Kreditnotaer

Hvis du gjør en feil når du lager en faktura, må du lage en kreditnota som «nuller ut» den eksisterende fakturaen.

Vareimport

Finn ut hvordan du importerer varer og kunder fra et annet system her.

Kundekort for faktura

Kundekortet inneholder all informasjon om enkeltkunder, inkludert hvilke fakturaer du har sendt til kunden og eventuelle notater du har lagret.

Ny fakturakunde

Det finnes flere måter du kan legge inn nye fakturakunder på.

Varer

Det hjelper å ha noe å selge hvis du skal tjene penger! Her får du vite alt om hvordan legger til, endrer og holder orden på varer i Conta Faktura.

Kundeliste

Uten kunder, ingen fakturering. Slik holder du orden på kundene dine i Conta Faktura.

Innstillinger

I innstillingene kan du redigere alt fra basisopplysninger om firmaet ditt, til nøkkelpersoner, firmalogo, prosjekter og avdelinger. Merk at enkelte innstillinger er felles for alle Conta-tjenestene.

Fakturalisten

Menyfanen FAKTURAER er hjertet i Conta Faktura. Herfra kan du få følge opp alle fakturaene dine, og utføre en rekke oppgaver.

Rapporter – Faktura

Conta lar deg ta ut detaljerte rapporter om alt som angår omsetningen i firmaet ditt. Her skal vi gå gjennom hvordan du kan få mest mulig ut av denne funksjonen.

MVA – Faktura og regnskap

De fleste firmaer må levere MVA-oppgaver til myndighetene, enten seks ganger eller én gang per år. Les om hvordan du bruker MVA-oppgaven i Conta Faktura her. Hvis du i tillegg har Regnskap kan du lese om hvordan du gjør MVA-meldingen der.

Fakturainnstillinger

Fakturainnstillingene styrer hva slags standardopplysninger som står på fakturaene dine.

Sette faktura på repetisjon

Hvis du har kunder som du fakturerer med jevne intervaller, er det enklere å sette fakturaer på repetisjon enn å lage en ny hver gang.

Gammel faktura fra annet system

Hvis du har brukt andre fakturaprogrammer enn Conta, kan du laste opp gamle fakturaer for å få riktige tall i rapporter og statistikker.

Registrere betaling

Hvis du ikke benytter deg av KID-nummer (en Conta Pluss-funksjon), må du registrere innbetalinger manuelt etter hvert som kundene betaler.

Faktura – startsiden

Startsiden i Faktura gir deg et oversiktsbilde over fakturaene dine, beskjeder, invitasjoner og innbetalinger. Nettopp registrert deg? Før du setter i gang med fakturering, anbefaler vi at du leser «7 tips for fakturaferskinger». Første gang du logger på vil du også få en beskjed om å fylle ut innstillingene dine. Dette er nødvendig for at […]

Har du tekniske problemer?

Hvis ikke alt fungerer som forventet i Conta-tjenestene, kan du først prøve å finne ut om problemet er lokalt på datamaskinen din. Trinn 1 Prøv en annen nettleser enn den du bruker til vanlig. Programtillegg (plugins og apper) og andre programmer du har installert på maskinen, kan noen ganger kludre det til for nettleseren din. […]