Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Hvordan sende faktura til utlandet

Ved salg av varer til utlandet, må du passe på at både faktura og innbetaling blir registrert i norske kroner. 

Ved salg av varer til utlandet, må du passe på at både faktura og innbetaling blir registrert i norske kroner. 

Faktura og innbetaling må registreres i NOK i regnskapet, det enkleste er derfor å fakturere i norske kroner. Det er også mulig å lage faktura med utenlandsk valuta i Conta.

I BESKJED TIL MOTTAKER, under der du legger inn kunde, kan du skrive inn en kommentar til mottaker. Det kan for eksempel være en beskjed om omregning av valuta, eller om mottaker skal regne ut valutaen selv. Valutaen skal omregnes på fakturadato. 

Er du registrert i merverdiavgiftsregisteret, skal du også markere MVA på fakturaen. Da velger du 0% Eksport. Da blir det riktig i regnskapet ditt. Les mer om MVA på eksport

Når utenlandske kjøpere skal betale må de betale gjennom IBAN og SWIFT, i stedet for til kontonummeret som norske kjøpere bruker. Dette fikser du i innstillingene, ved å gå til innstillingene i Conta, og så MIN VIRKSOMHET > BANKKONTOER. Trykk på den aktuelle bankkontoen og legg til IBAN og SWIFT på fakturaen din. IBAN og SWIFT-nummer finner du i banken din. 

Øverst til høyre kan du også endre språk på fakturaen til engelsk. 

Blir fakturaen betalt med samme sum som stod på fakturaen registrer du innbetaling som vanlig. Hvis du får valutadifferanse må du bokføre det sånn her

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.

Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!