Send til inkasso hos Kravia

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til inkassobyrået Kravia via Conta.

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til inkassobyrået Kravia via Conta.

Gå til detaljene for fakturaen som har forfalt med mer enn 14 dager.

Klikk på Send til inkasso-knappen i fakturadetaljene øverst til høyre for å begynne.

Starte inkassosak

Nå vil du få opp en liste over alle forfalte krav. Det er lovpålagt å sende alle krav til samme kunde i et samlet inkassosak.

Under listen over fakturaer kan du velge Inkasso med Kravia til høyre. Les informasjonen. Du kan også lese brukeravtalen ved å klikke på lenken nederst.

Klikk «Start inkassosak». Saken blir nå håndtert av Kravia og du vil bli oppdatert fortløpende om utviklingen.

Hvis du har behov for å trekke saken gjør du det fra fakturadetaljene, på samme måte som du sendte saken til Kravia.

Husk å registrere innbetalinger

Kravia tar seg av innkrevingen, men når pengene kommer på konto må du registrere innbetalinger som kunden eventuelt måtte gjøre underveis for at status skal bli korrekt. Dette kan du gjøre fra fakturalisten.

Da vil summen bli redusert med det kunden har betalt inn. Hvis du har KID-nummer på fakturaen fra Conta, vil betalingen bli registrert automatisk når kunden betaler inn med KID. Er det KID-nummer fra et annet fakturasystem vil du måtte registrere betalinger manuelt.