Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Ny fakturakunde

Det finnes flere måter du kan legge inn nye fakturakunder på.

Det finnes flere måter du kan legge inn nye fakturakunder på.

Den letteste måten er å legge til  kunder etter hvert som du fakturerer dem. Klikk på knappen LEGG INN EN NY KUNDE i faktura-redigereren.

Hvis du skal legge inn flere kunder kan det være greit å gå til KUNDER > NY KUNDE og legge inn kundene derfra.

Hjelp til utfylling

Conta-tjenestene skiller mellom privatkunder og firmakunder. Du må aller først velge hva slags type kunde du vil legge til.

  • Hvis det er en privatkunde, husk å klikke på radioknappen for dette helt øverst.
  • Felter som er merket med gult er obligatoriske. I «firmanavn»-feltet kan du begynne å skrive enten organisasjonsnummer eller firmanavn, og en liste vil komme opp er du kan velge firmaet du leter etter.
  • Antall dager til forfall er satt til 14 som standard i disse innstillingene, men du kan endre på dette i feltet DAGER TIL FORFALL. Du kan også overstyre det for ALLE kunder ved å gå til FAKTURAER > FAKTURAINNSTILLINGER.
  • Opplysningene du fyller ut blir brukt i fakturaer du lager til kunden, men e-postadresse, kontaktperson og leveringsadresse kan endres når du fakturerer.

TIPS: Du kan også legge inn en fast rabatt til kunden, i prosent. Rabatten viser da i alle varelinjene i fakturaen du lager til kunden. Rabatten kan overstyres hver gang du lager ny faktura.

Hvis kunden har adresse i utlandet, klikk på UTENFOR NORGE? helt nederst og skriv inn landet der kunden har fast adresse.

Bedriftskunder må ha leveringsadresse

Det er lovpålagt å oppgi leveringsadresse (og leveringsdato) på transaksjoner mellom bedrifter. Hvis den nye kunden er bedriftskunde må du klikke på VIDERE-knappen, og fylle ut leveringsadressen til kunden.

Les mer om hvorfor du må oppgi leveringsadresse på fakturaer til bedriftskunder i Fakturaskolen.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike
Relaterte artikler

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.

Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!