Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Importere kunder

Bruk importveiviseren for å importere kunder og varer inn i Conta Salg.

Bruk importveiviseren for å importere kunder og varer inn i Conta Salg.

Du kan importere kunder direkte fra en annen Conta-tjeneste, eller fra en CSV-fil.

Før du importerer

CSV er et tekstformat som er vanlig til import og eksport av data mellom ulike dataprogrammer. Du må bruke dette formatet når du eksporterer fra en annen tjeneste enn Conta sine.

Hvis du får en annen filtype enn CSV, kan du likevel prøve å åpne den i et regnearkprogram, og så lagre den som CSV før du laster den opp.

Rot i form av kolonner eller rader som er tomme eller har data som ikke kan brukes i Conta Salg, kan med fordel ryddes opp før du importerer. Da åpner du CSV-filen i f.eks. Excel , Google Spreadsheets eller Open Office Calc og redigerer den der. Slett eventuelle data som ikke skal med. Det betyr mindre arbeid for deg med å rydde opp etterpå.

Merk: Importprosessen som vi omtaler i denne saken, fungerer også for varer. Du finner vareimport-funksjonen under menyfanen VARER.

Slik importerer du

På første side av importveiviseren velger du om du skal importere fra en fil du laster opp, eller direkte fra en annen virksomhet du har tilgang til i Conta Salg.

Importere fra fil som du laster opp

  1. Gå til KUNDER og så KUNDEIMPORT
  2. Klikk NY KUNDEIMPORT
  3. Klikk IMPORTER FRA FIL og velg filen fra datamaskinen din

Importere direkte fra Conta

  1. Velg IMPORTER DIREKTE FRA CONTA hvis du skal importere kunder eller varer fra en eksisterende virksomhet du allerede bruker i Conta-tjenestene. Velg virksomheten du vil importere data fra fra nedtrekksmenyen, og klikk IMPORTER NÅ.
  2. Nå vil du få se en forhåndsvisning. Det er viktig at skilletegnet i CSV-filen er riktig definert, fordi skilletegnet er det som gjør at systemet klarer å dele opp dataene i rader og kolonner.
  3. For at tegn og bokstaver skal se riktige ut, må også riktig format være valgt. Det vanligste er UTF-8.
  4. Klikk på IMPORTER NÅ helt nederst.

Sortere importert data

Du kommer nå til siste steg i importveiviseren, som lar deg velge hvilke opplysninger i importfilen som stemmer overens med feltene som er tilgjengelige i Conta Salg.

Siden de aller fleste programmer har ulik rekkefølge på feltene, er du nødt til å spesifisere hva hvert felt inneholder. Du vil få opp en liste over alle feltene, og kan så velge fra nedtrekksmenyen hva hvert felt representerer.

Husk at kundenummer ikke skal importeres, så hvis importfilen din inneholder dette, må du velge Ikke bruk dette feltet i nedtrekksmenyen.

Klikk LAGRE helt nederst når du er ferdig med å sortere

Liste over importer

Under menyfanen KUNDER og så KUNDEIMPORT finner du en oversikt over hvilke importer du har gjort.

Her kan du også slette importer, men kunder eller varer som allerede er tatt i bruk kan ikke slettes. Hvis du forsøker å slette alle importene, men har tatt i bruk én av kundene, vil du få en melding om at ikke alle kunne slettes. De ubrukte kundene blir slettet.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike
Relaterte artikler

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.

Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!