Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Hvordan kjøre lønn

Hver gang ansatte skal ha utbetalt lønn, må du kjøre lønn. Vi forklarer hvordan du gjør det i Conta. 

Hver gang ansatte skal ha utbetalt lønn, må du kjøre lønn. Vi forklarer hvordan du gjør det i Conta. 

Det er enkelt å kjøre lønn med Conta. For å kunne kjøre lønn må de ansatte det gjelder ligge inne i lønnssystemet med riktig stillingskode, arbeidsprosent, lønn og lignende. Dette legger du til før første gang du kjører lønn. 

PS! Vi heter ikke Tritt lenger, men fremgangsmåten samsvarer med videoen. Se skjermbilder under for oppdaterte detaljer.


LES OGSÅ: Slik legger du til ansatte

For å kjøre lønn trykker LØNNSKJØRING i menyen til venstre, og deretter trykker du OPPRETT NY under LØNNSUTBETALINGER.

Da er lønnskjøringen i gang. Lønnskjøringen kan deles inn i disse stegene:

Følg disse stegene for å fullføre lønnskjøring

Først velger du arbeidsplassen det gjelder og fyller ut dato for utbetaling, startdato for opptjeningsperiode og hvor lang den perioden er. Det vanligste er å ha en opptjeningsperiode på en måned, men du kan også velge to uker eller en uke. 

Neste steg er pensjon. De aller fleste selskap er pliktige til å opprette en pensjonsordning for sine ansatte. Dette kalles obligatorisk tjenestepensjon (OTP). Pensjonen skal innrapporteres med lønnen hver måned, med innbetalt pensjon for denne måneden. Dette er fordi det skal også betales arbeidsgiveravgift på beløpet.

 Deretter legger du til lønnsmottakere. Her kan du velge alle som skal få lønn for perioden, og lønnsutbetalingen blir basert på det som ligger inne i stillingsbeskrivelsen til den enkelte.

Vil du endre lønn, kan du endre det inne på hver enkelt ansatt ved å legge til flere lønnslinjer. Det gjør du ved å trykke på lønnsbeløpet. Har du ikke lagt inn månedslønn som fast linje på den ansatte, kan du også legge til det her. I tillegg kan du legge til flere lønnslinjer som bonus, overtid, kilometergodtgjørelse og lignende.  Skattekort henter du ved å koble systemet sammen med Altinn.

Neste steg er å sende inn a-melding. Den sendes samtidig som du gjør lønnskjøringen, og er informasjon om ansatte og ansettelsesforhold som blir rapportert inn. 

Obs! Du må bruke samme system-ID når du henter tilbakemelding på Altinn som når du sender den inn. Du skal derfor ikke endre system-ID etter at du har sendt inn a-meldingen.

Nederst finner du lønnslipper som kan sendes ut til de ansatte, en utbetalingsliste over hva som skal betales ut, og hva som skal betales i skatt og i arbeidsgiveravgift.

I tillegg vil du få beskjed om hvilke kontoer i regnskapet lønnskjøring, skatt og arbeidsgiveravgift skal bokføres på. Hvis du har koblet lønnssystemet til regnskapet, kan du bokføre direkte til Conta med få klikk.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.

Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!