Importere leverandører

Du kan importere leverandører fra andre virksomheter du har adgang til i Conta, eller fra andre regnskapsprogrammer. Slik gjør du.

Du kan importere leverandører fra andre virksomheter du har adgang til i Conta, eller fra andre regnskapsprogrammer. Slik gjør du.

Importere fra CSV-fil

Før du skal importere leverandører må du passe på å eksportere i riktig format fra det andre programmet. Bruk CSV-filformatet.

CSV støttes av de aller fleste økonomisystemer, men hvis du ikke får eksportert som CSV, kan du prøve å åpne filen i et regnearkprogram og lagre den som CSV før du laster den opp til Regnskap.

Før du importerer er det også lurt å åpne CSV-filen i et regnearkprogram, og slette eventuelle kolonner og rader som ikke skal med. Det betyr mindre arbeid med å rydde opp etter at du har lagt inn leverandørene i Conta.

I tillegg må også tegnsettingsformatet være UTF-8 for å sørge for at tegn som æ, ø og å kommer gjennom.

Gå til LEVERANDØRER > IMPORT
Klikk NY LEVERANDØRIMPORT.
Klikk VELG IMPORTFIL I CSV-FORMAT og legg inn den korrekte filen fra datamaskinen din.

Nå vil Conta vise resultatet slik som på bildet under. Velg riktig skilletegn slik at systemet kan gjenkjenne feltene. I tillegg må også tegnsettingsformatet være UTF-8 for å sørge for at tegn som æ, ø og å kommer gjennom prosessen.

Skjermbilde av leverandørimport

Klikk på IMPORTER NÅ under alle feltene.

Neste steg er å velge hvilke opplysninger i importfilen som skal kobles til felter i regnskapssystemet. For at systemet skal forstå hva som står i filen må du fortelle hva hvert felt inneholder. Du får opp en liste over alle feltene, og kan velge fra nedtrekksmenyen.

Skjermbilde av importfil

Klikk LAGRE når du er ferdig med å sortere.

Importere direkte fra Conta

Klikk på IMPORTER DIREKTE FRA CONTA hvis du skal importere leverandører fra en eksisterende virksomhet du har tilgang til i Conta. Velg virksomheten du vil importere data fra i nedtrekksmenyen, og klikk IMPORTER NÅ.

Det er ikke mulig å importere kun enkelte leverandører, hele listen må importeres.

Liste over importer

Under LEVERANDØRER > IMPORT finner du en oversikt over tidligere importer.

Der kan du se hvor mange leverandører som ble importert, og når de ble lagt til.

Du kan slette importer du har gjort, men leverandører eller varer som allerede er tatt i bruk kan ikke slettes. Hvis du forsøker å slette alle importene, men har tatt i bruk én eller flere av leverandørene, vil du få en melding om at ikke alle kunne slettes.