Registrere mottatt EHF

Her forklarer vi hvordan du mottar EHF-fakturaer i Conta, og hvordan de registreres i regnskapet ditt.

Her forklarer vi hvordan du mottar EHF-fakturaer i Conta, og hvordan de registreres i regnskapet ditt.

EHF er en digital måte å sende fakturaer på. Det vil si at fakturaen sendes rett fra et fakturaprogram til et regnskapssystem.

Fordelen med å motta en slik EHF-faktura er at du ikke trenger å lete frem bilaget i innboksen eller postkassen, det dukker automatisk opp inne i Conta. Bokføringen går også mye kjappere: de aller fleste feltene fylles ut for deg (KID, leverandør, beløp), og du trenger bare velger riktig regnskapskonto for kjøpet.

Les mer om EHF-faktura.

Hvis du bruker Conta til å fakturere er du også kanskje kjent med at du kan sende EHF, så hvis du har aktivert både regnskaps- og fakturaprogrammet har du mulighet til å både sende og motta EHF!

Aktivere EHF

For å aktivere mulighetene for å motta EHF går du bare til toppmenyen, der du klikker på BILAG. Så velger du EHF og klikker på knappen der det står «JA, AKTIVER».

Etter du har aktivert, er du klar til å motta EHF-er!

Når du har aktivert EHF blir virksomheten din søkbar for de som skal sende deg fakturaer.

Innstillinger

Det er to hovedinnstillinger å forholde seg til under INNSTILLINGER > REGNSKAP > EHF.

Den første er hvorvidt du skal være tilgjengelig for mottak av EHF. Hvis du skrur av dette vil ikke leverandører lenger kunne sende EHF-fakturaer til deg, inntil du skrur det på igjen.

Den andre innstillingen er hvorvidt du vil ha varsling på e-post hver gang du mottar en EHF.

Når du har mottatt EHF-er

Når du er logget inn i regnskapsprogrammet i Conta, går du bare til BILAG > EHF for å se en liste over EHF-er du nylig har mottatt.

Fra listen vil du kunne se alle mottatte EHF-er. Herfra kan du registrere og legge EHF-er til betalingsgodkjenning. Sistnevnte krever at du har aktivert Bankintegrasjon

Nå kan du huke av og registrere flere EHF-er samtidig. Conta bruker nemlig AI til å foreslå regnskapskontoer og MVA-koder for hver EHF. Hvis AI-en er usikker på noe, gir den beskjed om det med en liten varseltrekant bak det som måtte mangle.

Hvis du ser at noe mangler, klikker du bare på den relevante cellen i listen og endrer til det du mener er riktig regnskapskonto eller annen info.

Velge konto

Når du klikker på regnskapskontoene i listen, vil du få opp kontovelgeren. Øverst her vil du se kontoforslag fra AI – og under det vil du se en ordnet liste over alle tilgjengelige regnskapskontoer.

Hvis du har bankintegrasjon aktivert, kan du legge EHF-ene til godkjenning og betale dem direkte fra systemet.

Om du ikke har bankintegrasjonen kan du fremdeles registrere flere EHF-er samtidig! Da må du gå inn på hver enkelt bilag i regnskapet og registrere at de er betalt så fort du har gjort det.

Merk at du også kan registrere EHF-er på gamlemåten ved å klikke på menyen med tre prikker til høyre for hver enkelt EHF, og så velge «Registrer EHF». Da vil du kunne registrere den akkurat slik som alle andre bilag.

EHF på mobilen

Du kan også betale og bokføre mottatte EHF-er med mobilappen.

Gå til «Mottatte fakturaer» for å se fakturamottaket og velge fakturaen du vil bokføre.

Velg hvilken konto fakturaen skal bokføres på, og deretter om den er betalt eller ikke. Velger du «Ikke betalt enda» får du mulighet til å betale fra appen (krever bankintegrasjon).

Hva koster det å motta?

Når du har Smart-abonnementet kan du sende og motta EHF gratis, mens med Standard koster det en liten sum.

Se prisen for å motta EHF.

Vær trygg: Hvis du har glemt å fylle på kreditter og en leverandør sender deg en faktura, vil den likevel komme frem. Vi legger automatisk inn 50 kreditter for deg og sender deg en faktura.