Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Registrere mottatt EHF

Her forklarer vi hvordan du mottar EHF-fakturaer i Conta, og hvordan de registreres i regnskapet ditt.

Her forklarer vi hvordan du mottar EHF-fakturaer i Conta, og hvordan de registreres i regnskapet ditt.

EHF er en digital måte å sende fakturaer på. Det vil si at fakturaen sendes rett fra et fakturaprogram til et regnskapssystem. 

Fordelen med å motta en slik EHF-faktura er at du ikke trenger å lete frem bilaget i innboksen eller postkassen, det dukker automatisk opp inne i Conta. Bokføringen går også mye kjappere: de aller fleste feltene fylles ut for deg (KID, leverandør, beløp), og du trenger bare velger riktig regnskapskonto for kjøpet.

Les mer om EHF-faktura.

Hvis du bruker Conta til å fakturere er du også kanskje kjent med at du kan sende EHF, så hvis du har aktivert både regnskaps- og fakturaprogrammet har du mulighet til å både sende og motta EHF!

Aktivere EHF

For å aktivere mulighetene for å motta EHF går du bare til toppmenyen, der du klikker på BILAG. Så velger du EHF og klikker på knappen der det står «JA, AKTIVER». 

Etter du har aktivert, er du klar til å motta EHF-er!

Når du har aktivert EHF blir virksomheten din registrert i det såkalte ELMA-registeret, som i praksis betyr at leverandørene dine kan søke deg opp i fakturaprogrammet sitt og sende EHF-er til deg.

Innstillinger

Det er to hovedinnstillinger å forholde seg til under INNSTILLINGER > REGNSKAP > EHF. 

Den første er hvorvidt du skal være tilgjengelig for mottak av EHF. Hvis du skrur av dette vil ikke leverandører lenger kunne sende EHF-fakturaer til deg, inntil du skrur det på igjen.

Den andre innstillingen er hvorvidt du vil ha varsling på e-post hver gang du mottar en EHF.

Når du har mottatt en EHF

Når du er logget inn i regnskapsprogrammet i Conta, går du bare til BILAG > EHF for å se en liste over EHF-er du nylig har mottatt.

Klikk på bilaget du ønsker å følge opp under «Følg opp»-kolonnen, og du kan registrere dette bilaget akkurat som et hvilket som helst annet bilag. Forskjellen er at mange av feltene er forhåndsutfylt, siden informasjonen ligger i EHF-filen. Du kan på lik linje med andre kjøp velge å bruke prosjekt og avdeling, og du kan også periodisere bilaget.

EHF på mobilen

Du kan også betale og bokføre mottatte EHF-er med mobilappen.

Gå til «Mottatte fakturaer» for å se fakturamottaket og velge fakturaen du vil bokføre.

Velg hvilken konto fakturaen skal bokføres på, og deretter om den er betalt eller ikke. Velger du «Ikke betalt enda» får du mulighet til å betale fra appen (krever bankintegrasjon).

Hva koster det å motta?

Når du har Smart-abonnementet kan du sende og motta EHF gratis, mens med Standard koster det en liten sum.

Se prisen for å motta EHF.

Vær trygg: Hvis du har glemt å fylle på kreditter og en leverandør sender deg en faktura, vil den likevel komme frem. Vi legger automatisk inn 50 kreditter for deg og sender deg en faktura. 

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.