Registrere mottatt EHF

Her forklarer vi hvordan du kan motta EHF-fakturaer, samt hvordan du registrerer dem som transaksjoner i regnskapet.

Her forklarer vi hvordan du kan motta EHF-fakturaer, samt hvordan du registrerer dem som transaksjoner i regnskapet.

EHF er et filformat for elektronisk fakturering. Fordelen med EHF er at når du mottar en EHF-fil blir bilaget ferdig utfylt for deg, og du trenger bare velger riktig konto å registrere transaksjonen på.

Hvis du bruker Conta til å fakturere er du også kanskje kjent med at du kan sende EHF, så hvis du har aktivert både Regnskap og Faktura har du mulighet til å både sende og motta!

Aktivere EHF

For å aktivere EHF går du bare til BILAG > EHF og klikker på knappen der det står JA, AKTIVER

Etter du har aktivert, er du klar til å motta EHF-er!

Når du har aktivert EHF blir virksomheten din registrert i det såkalte ELMA-registeret, som i praksis betyr at leverandørene dine kan søke deg opp i økonomisystemet eller fakturaprogrammet sitt og sende EHF-er til deg. Filene sendes via såkalte aksesspunkter, til endestasjonen som er økonomisystemet til mottakeren.

Innstillinger

Det er to hovedinnstillinger å forholde seg til under INNSTILLINGER > REGNSKAP > EHF

Den første er hvorvidt du skal være tilgjengelig for mottak av EHF. Hvis du skrur av dette vil ikke leverandører lenger kunne sende EHF-fakturaer til deg, inntil du skrur det på igjen.

Den andre innstillingen er hvorvidt du vil ha varsling på e-post hver gang du mottar en EHF.

Når du har mottatt en EHF

Når du er logget inn i Regnskap, går du bare til BILAG > EHF for å se en liste over EHF-er du nylig har mottatt.

Klikk på bilaget du ønsker å følge opp under «Følg opp»-kolonnen, og du kan registrere dette bilaget akkurat som et hvilket som helst annet bilag. Forskjellen er at mange av feltene er forhåndsutfylt, siden denne informasjonen ligger i EHF-filen.

Hva koster det å motta?

Conta har kostnader forbundet både med å sende og motta EHF, og derfor koster det en liten sum per faktura:

• 3 stk EHF koster 29,00 eks.mva.
  • 20 stk EHF koster 129,00 eks.mva. (33% rabatt)
  • 100 stk EHF koster 398,00 eks.mva. (59% rabatt)

Vær trygg: Hvis du har glemt å fylle på kreditter og en leverandør sender deg en faktura, vil den likevel komme frem. Vi legger automatisk inn 20 kreditter for deg og sender deg en faktura.

Med Pluss-pakken får du forøvrig 3 EHF inkludert hver måned, som dekker både sending og mottak.