Koble til Altinn og hente skattekort

For å kjøre lønn med riktig skatt må du hente skattekort fra Altinn. Vi viser deg hvordan du kobler til Altinn og henter skattekort til Conta sitt lønnssystem.

For å kjøre lønn med riktig skatt må du hente skattekort fra Altinn. Vi viser deg hvordan du kobler til Altinn og henter skattekort til Conta sitt lønnssystem.

For å kunne sende a-melding og hente ut skattekort må du koble lønnssystemet opp mot Altinn. Dette gjøres når du legger inn foretak. Du må også koble opp mot Altinn når du henter ut skattekort.

Koble sammen lønnssystemet og Altinn

For å koble sammen Conta Lønn og Altinn, må du bruke System-ID og passord når du legger til foretak. Hvis du ikke har System-ID og passord, lager du dette i Altinn.

For å lage dette i Altinn går du under Privatperson > Profil > Avanserte innstillinger > Registrer datasystem. Her velger du «Conta Lønn» som system, og skriver inn ønsket passord. Klikk på knappen Legg til, da vil system-ID vises.

For å knytte foretaket opp mot Altinn i lønnssystemet til Conta, bruker du System-ID og passord du har lagd i Altinn. Dette finner du på profilsiden din i lønnssystemet.

bytte passord conta lønn

Hente ut skattekort

Når du har registrert informasjon om den ansatte og stillingen, kan du hente skattekort. Du kan hente ut skattekort fra Altinn når du vil, men det lureste er å gjøre det samtidig som du registrerer den ansatte.

LES OGSÅ: Slik legger du til ansatte.

NB! Det er mulig å kjøre lønn uten å hente skattekort, men da trekkes den ansatte 50 prosent i skatt.

For å hente ut skattekort trykker du på «Hent skattekort». Det gjør du ved å velge ansatt, deretter trykker du på «Send bestilling». Da vil du få beskjed om at du må logge inn i Altinn for å hente ut skattekort. Her skriver du inn ditt eget personnummer i tillegg til passordet du har laget i Altinn.

Har du ikke passord, så lager du det i Altinn under Personlig Profil > Avanserte innstillinger > Innloggingsinformasjon.

Du kan hente skattekort for en og en ansatt, men du kan også hente samlet for alle ansatte du trenger hente skattekort for. Når du sender bestilling sender du en forespørsel til Altinn om å hente ut skattekort. Svaret vil komme tilbake direkte i lønnssystemet, og du trenger ikke gjøre noe i Altinn.

Når skattekortet også er på plass kan du kjøre lønn med riktig skattetrekk til de ansatte. Endrer den ansatte skattekortet etter februar vil de få en prosenttrekk ut året, i stedet for tabell.

Hvis en ansatt endrer skattekortet

Hvis en ansatt i firma får nytt skattekort, vil du få en e-post fra Altinn med informasjon om at en ansatt har fått nytt skattekort. Du får ingen informasjon om hvilken ansatt det gjelder.

Arbeidsgiver må da selv gå inn i lønnssystemet og hente ut nytt skattekort. Siden den ansatte selv må informere om at de har fått nytt skattekort, er det ofte praksis å bare hente ut skattekort på nytt til alle ansatte for å være sikker på at alle får riktig skattetrekk. Det fungerer på samme måte som når du henter skattekort for første gang.

I denne videoen viser vi hvordan du kjører lønn i Conta sitt lønssystem: