Registrere alle typer bilag

Her kan du registrere alle typer bilag, enten det er salg og innkjøp, eiendeler, tap, aksjekapital eller andre transaksjoner.

Her kan du registrere alle typer bilag, enten det er salg og innkjøp, eiendeler, tap, aksjekapital eller andre transaksjoner.

Før du bokfører bilaget bør du ha scannet eller tatt bilde av originalbilaget (kvitteringen eller fakturaen) som vedlegg for å oppbevare dokumentasjonen.

Før du bokfører bilaget bør du ha scannet eller tatt bilde av originalbilaget (kvitteringen eller fakturaen) for å legge inn i veiviseren. Vi anbefaler Conta sin mobil-app for scanning av kvitteringer! Du finner den på App Store og Google Play. Les om hvordan du bruker den.

Du kan også sende bilaget til opplastede bilag eller laste det opp direkte.

Fra denne siden kan du føre alle typer bilag, så du kan i praksis føre hele regnskapet ditt her hvis du er regnskapsfører eller har litt peiling på bokføring.

Video: Slik registrerer du noen av de vanligste bilagene i et regnskap

Bilagsdetaljer

Her fyller du ut alle detaljene om transaksjonen, inkludert hvilke kontoer den skal føres på. Klikk på «Ny rad» for å legge til flere rader.

Du kan også velge om transaksjonen skal føres på et prosjekt eller en avdeling. Bruk av prosjekter og avdelinger i Conta krever Smart-abonnement.

Klikk på «Debet» eller «Kredit» for å hente frem en liste som du kan søke i for å finne riktig konto, eller trykk pil ned på tastaturet.

Differansen må ende opp som null for at du kan gå videre.

Klikk på BOKFØR BILAG.

Du kan lagre bilaget som kladd ved å klikke på LAGRE KLADD hvis du vil tilbake til det senere. Da kan du finne den under BILAG > KLADDER, markert med bilagsnummer (alle bilag får eget nummer).