Tapsføring: Avslutte faktura med tap

Har du en faktura du ikke kommer til å få betalt for? Slik avslutter du den med tap i Conta.

Har du en faktura du ikke kommer til å få betalt for? Slik avslutter du den med tap i Conta.

Når kunden din ikke betaler for seg, kan du avslutte fakturaen med tap. Slik gjør du det i Conta:

Gå til fakturalisten og trykk på «detaljer» ved siden av fakturaen du vil avslutte med tap. Merk at fakturaen må være forfalt for at du skal kunne avslutte den med tap.

Velg AVSLUTT MED TAP.

Husk at det er strenge regler for når det er lov å avslutte en faktura med tap

Velg datoen for når du vil avslutte fakturaen og bekreft ved å trykke JA, KJØR PÅ.

Du bør velge en dato i den MVA-perioden du er inne i, slik at du får korrekt MVA. Normalt brukes dagens dato fordi det er i dag det blir konstatert at pengene er tapt, men du kan også velge datoen kunden din gikk konkurs.

Fakturaen er avsluttet med tap. Hvis du fører regnskap i Conta, blir det automatisk bokført i regnskapet ditt.

Kravia fortsetter innkrevingen

Hvis du har sendt fakturaen til inkasso, kan Kravia fortsette innkrevingen selv etter fakturaen er avsluttet med tap. Da er det fortsatt mulig at kunden gjør opp for seg og du får betalt for varen eller tjenesten din.