Slik bokfører du aksjekapital

Når du skal starte et aksjeselskap må du sette inn et innskudd på minst 30 000 kroner, også kalt aksjekapital. Vi forklarer hvordan du skal føre dette når du bruker Conta

Hvordan føre diettpenger i regnskapet når du driver enkeltpersonforetak

Når du driver et enkeltpersonforetak, kan du ikke bruke statens satser for diett. Her viser vi hvordan du som har ENK fører kostnader for kost og losji i Conta.  Når du er på yrkesreise og har fradragsberettigede kostnader, kan du enkelt laste opp kvitteringene dine til regnskapet med Conta sin app. Da trenger du bare […]

Hvordan bokføre innbetalinger fra Vipps og iZettle i Conta

Å ta betalt via Vipps, iZettle eller andre korttjenester kan gjøre regnskapsføringen litt mer komplisert. Her viser vi hvordan du kan bokføre disse innbetalingene i Conta.  Det er flere ting du må passe på når du har tatt betaling via en korttjeneste som Vipps eller iZettle. Det viktigste er at du har gyldig salgsdokumentasjon, slik […]

Slik bokfører du avskrivning i Conta

Når firmaet ditt kjøper en eiendel som koster mer enn 15 000 kroner og skal vare mer enn 3 år må du avskrive den. Vi ser på hva du gjør i regnskapet.

Bokføring av refusjoner til kunde eller fra leverandør

Når du skal refundere en kunde eller får refusjon fra en leverandør, fører du det på følgende måter i regnskapet. Vi anbefaler at du først gjør deg kjent med veiviseren for alle typer bilag i Conta, siden du må bruke den for å registrere bankbevegelsene i dette tilfellet. Refusjon til kunde Aller først: Lag en […]

Bokføring av lønn

Hvis bedriften din har ansatte må du føre lønn i regnskapet. Slik går du frem når du bruker Conta.