Slik laster du ned data fra Visma eAccounting

Det første du må gjøre når du skal bytte regnskapsprogram er å sette en sluttdato for regnskapsføring i det gamle systemet. Når du er helt ajour i det gamle systemet kan du laste ned dine data og få dem flyttet til Conta.

Hvis bedriften din er mva-pliktig, anbefaler vi at du begynner å bruke Conta i overgangen mellom to mva-terminer – altså 28.02., 30.04., 30.06., 31.08. eller 31.10.

Følg trinnene nedenfor for å enkelt laste ned dataene dine fra Visma eAccounting:

1. Saldobalanse

Saldobalansen gir deg oversikt over bokføringen på alle regnskapskontoene dine.

Slik laster du ned saldobalansen i Visma eAccounting:

1. Gå til REGNSKAP → RAPPORTER → SALDOLISTE → OPPRETT RAPPORT.
  2. Velg den siste datoen du har regnskapet i Visma eAccounting i datofeltet til høyre.
  3. Klikk på pilen som peker nedover ved siden av den grønne «Vis»-knappen, og last ned som CSV.

2. Åpne poster for kunder

Åpne poster for kunder omfatter føringer knyttet til fakturaer som er sendt ut, men som ennå ikke er betalt.

Slik laster du ned åpne poster for kundereskontro i Visma eAccounting.

1. Gå til REGNSKAP → RAPPORTER → UBETALTE FAKTURAER.
  2. Velg den siste datoen du har regnskapet i Visma eAccounting i datofeltet til høyre.
  3. Klikk på pilen som peker nedover ved siden av den grønne «Vis»-knappen, og last ned som CSV.

3. Åpne poster for leverandører

Åpne poster for leverandører omfatter føringer knyttet til fakturaer mottatt, men som ennå ikke er betalt.

Slik laster du ned leverandørreskontro i Visma eAccounting.

1. Gå til REGNSKAP → RAPPORTER → UBETALTE LEVERANDØRFAKTURA.
  2. Velg den siste datoen du har regnskapet i Visma eAccounting i datofeltet til høyre.
  3. Klikk på pilen som peker nedover ved siden av den grønne «Vis»-knappen, og last ned som CSV.

4. Kunder og leverandører (valgfritt)

Hvis du ønsker å flytte kunder og leverandører fra Visma eAccounting til Conta, må dette nedlastes.

1. Gå til INNSTILLINGER → IMPORT OG EKSPORT
  2. Eksporter leverandørregisteret og kunderegisteret ved å trykke «Ny eksport».

Fortsett til filopplastning →