Prøv Regnskap fra Conta gratis i 30 dager

Sende fakturaen

Du kan sende fakturaer med flere forskjellige metoder, avhengig av hva du og eventuelt kunden foretrekker.

Du kan sende fakturaer med flere forskjellige metoder, avhengig av hva du og eventuelt kunden foretrekker.

Fakturaer i Conta kan sendes på følgende måter:

  • Som EHF eller e-post* fra systemet (krever Conta-kreditt)
  • Conta postlegger den for deg
  • Ved å laste ned PDF av fakturaen selv og sende i posten på «gamlemåten»

*) Pluss-abonnenter får 3 stk EHF-sendinger hver måned, og kan sende e-postfakturaer uten ekstra kostnad.

Etter at du har laget en faktura og klikket deg videre, kommer du til en side der du skal velge hvilken måte du vil sende fakturaen på.

NB! Når fakturaen er sendt, kan du ikke gjøre endringer på innholdet i fakturaen. Hvis du må endre noe krever lovverket at du må lage en kreditnota for å nulle ut fakturaen fra regnskapet.

Hvis du velger å sende i posten selv: For å få PDF-en til å ha full størrelse på arket må du ikke velge «tilpass utskriften» eller «fit to page» e.l. og heller velge manuelt at det skal være 100% størrelse.

E-post

Hver faktura du lager blir lagret gratis i skyen hos Conta som en PDF-fil. Denne filen blir automatisk sendt med som vedlegg når du sender elektronisk enten som e-post eller med EHF. Filene lagres i minimum 10 år.

Du kan også legge ved andre filer i PDF-format ved å klikke på LAST OPP ET VEDLEGG. Et eksempel på et slike vedlegg kan være angrefristskjema til privatkunder, eller kjøpsvilkår. Hvis du har flere vedlegg, må du først slå de sammen til én fil. Bruk f.eks. Adobe Acrobat til dette, eller en webbasert tjeneste som PDF-Merge.

I fakturainnstillingene kan du legge inn en standardmelding og/eller standardvedlegg som skal følge med alle e-postene. Dette gjør du under menyfanen INNSTILLINGER, og menypunktet FAKTURAINNSTILLINGER. Du kan overstyre dette hver gang du sender en faktura som e-post bare ved å fylle ut feltene.

E-post er en betalingstjeneste. Pluss gir deg ubegrenset med e-postutsendinger uten ekstra kostnad, eller du kan kjøpe pakker med Conta-kreditt. Merk at du kan velge å sende kopi (altså CC) til inntil 10 e-postadresser, uten at dette koster deg noe mer.

Hvis du ikke har Pluss vil du få beskjed om å kjøpe kreditt når du skal sende fakturaer på e-post fra systemet.

Send som EHF

EHF er en elektronisk måte å sende faktura på, og havner rett i økonomisystemet til mottakeren (f.eks. regnskapsprogrammet). Det er bare foretak som kan sende og motta EHF. Mottakeren må være registrert i EHF-registeret (ELMA). Conta gir svar på om firmaet står oppført i registeret, og om det er et aktivt foretak i Brønnøysundregisteret. Dette vil i så fall indikeres når du forsøker å sende som EHF.

Hvis mottakeren ikke er registrert, må du benytte en av de andre metodene.

Å bruke EHF koster Conta-kreditt. Du vil få beskjed om å kjøpe kreditt når du skal sende EHF-dokumentet.

Postlegg med Conta

POSTLEGG MED CONTA krever at du har enten har et gyldig betalingskort for hånden, har lagret ett fra tidligere, eller allerede har kjøpt Conta-kreditt for brev.

Skriv ut selv

Velger du dette, får du opp en lenke hvor du kan laste ned fakturaen i PDF-format. Nå kan du skrive den ut og sende den til kundens adresse.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.