Sende fakturaen

I Conta kan du sende faktura på flere forskjellige måter, avhengig av hva du og eventuelt kunden foretrekker.

I Conta kan du sende faktura på flere forskjellige måter, avhengig av hva du og eventuelt kunden foretrekker.

Fakturaer i Conta kan sendes på følgende måter:

• Som EHF, eFaktura eller e-post* fra systemet (krever Conta-kreditt)
  • Conta postlegger den for deg
  • Ved å laste ned PDF av fakturaen selv og sende i posten på «gamlemåten»

*) Pluss-abonnenter kan sende ubegrenset med e-postfakturaer. Alle nye brukere får prøve Pluss gratis i 30 dager.

Eksisterende bruker? Her kan du aktivere Pluss.

Etter at du har laget en faktura og klikket deg videre, får du valget om hvordan du vil sende fakturaen på.

NB! Når fakturaen er laget, kan du ikke gjøre endringer på innholdet. Hvis noe er feil, du for eksempel adresse, beløp eller MVA, krever myndighetene at du lager en kreditnota for å nulle ut fakturaen fra regnskapet.

Hvis du velger å sende i posten selv: For å få PDF-en til å ha full størrelse på arket må du ikke velge «tilpass utskriften» eller «fit to page» eller lignende, men heller velge manuelt at det skal være 100% størrelse.

Send med e-post

Hver faktura du lager i Conta lagrer vi  gratis i skyen som en PDF-fil. Denne filen blir automatisk sendt med som vedlegg når du sender som e-post eller med EHF fra Conta. Filene lagres i minimum 10 år.

Du kan også legge ved andre filer i PDF-format ved å klikke på LAST OPP ET VEDLEGG. Eksempler på slike vedlegg kan være angrefristskjema til privatkunder, eller kjøpsvilkår. Hvis du har flere vedlegg, må du først slå de sammen til én fil. Bruk for eksempel Adobe Acrobat til dette, eller en webbasert tjeneste som PDF-Merge.

I fakturainnstillingene kan du legge inn en standardmelding og/eller standardvedlegg som skal følge med alle e-postene. Dette gjør du under menyfanen INNSTILLINGER, og menypunktet FAKTURAINNSTILLINGER. Du kan overstyre dette hver gang du sender en faktura som e-post ved å redigere meldingsfeltet eller fjerne avhukingen på standardvedlegget.

Å sende faktura på e-post rett fra Conta er en betalingstjeneste. Pluss-pakken gir deg ubegrenset med e-postutsendinger uten ekstra kostnad, eller du kan kjøpe pakker med Conta-kreditt. Merk at du kan velge å sende kopi (altså CC) til inntil 10 e-postadresser, uten at dette koster deg noe mer.

Hvis du ikke har Pluss vil du få beskjed om å kjøpe kreditt når du skal sende fakturaer på e-post fra systemet.

Send som EHF

EHF er en elektronisk måte å sende faktura på, og havner rett i økonomisystemet til mottakeren (for eksempel regnskapsprogrammet). Det er bare foretak som kan sende og motta EHF. Mottakeren må være registrert i EHF-registeret (ELMA). Det vil si at de må ha sagt ja til å motta EHF.

Når du taster inn firmanavn eller organisasjonsnummer sjekker vi om om firmaet står oppført i registeret.

Hvis mottakeren ikke er registrert, må du benytte en av de andre metodene.

Å bruke EHF koster Conta-kreditt. Du vil få beskjed om å kjøpe kreditt når du skal sende EHF-dokumentet.

Dette er fordelene ved å sende EHF.

Send som eFaktura

eFaktura er en elektronisk måte å sende faktura til privatkunder, og den havner rett i nettbanken og Vipps.

For å sende eFaktura trenger du navn, e-postadresse og telefonnummer til kunden. Fakturaprogrammet henter informasjonen til kunder som allerede er på kundekortet, og lagrer automatisk informasjonen til nye kunder.

Hvis mottakeren ikke kan motta eFaktura, må du sende med en av de andre metodene.

Å bruke eFaktura koster Conta-kreditt. Du vil få beskjed om å kjøpe kreditt når du skal sende eFakturaen.

Dette er fordelene med å sende som eFaktura.

Postlegg med Conta

POSTLEGG MED CONTA krever at du har enten har et gyldig betalingskort for hånden, har lagret ett fra tidligere, eller allerede har kjøpt Conta-kreditt for brev.

Skriv ut selv

Velger du dette, får du opp en lenke hvor du kan laste ned fakturaen i PDF-format. Nå kan du skrive den ut og sende den til kundens adresse.

Superraskt oppgjør med Easybank

Du kan også velge å selge fakturaen din til partneren vår Easybank. Da får du pengene på kontoen innen én virkedag, minus et lite gebyr.

Easybank tar på seg oppfølgingsarbeid og kunden din betaler de i stedet.

Første gang du selger en faktura til Easybank må du sette opp en avtale, det tar et par minutter. Når avtalen er på plass er det ingen krav til hvilke og hvor mange fakturaer du selger – du velger helt selv.

Les mer om fordelene med fakturasalg.