Sende fakturaen

I Conta kan du sende faktura på flere forskjellige måter, avhengig av hva du og eventuelt kunden avtaler eller foretrekker.

I Conta kan du sende faktura på flere forskjellige måter, avhengig av hva du og eventuelt kunden avtaler eller foretrekker.

Fakturaer i Conta kan sendes på følgende måter:

• Som EHF, eFaktura eller e-post fra systemet (krever at du har Conta-kreditt i noen abonnementer)
  • Conta postlegger den for deg som brevpost
  • Ved å laste ned PDF av fakturaen som du kan sende slik du selv ønsker

*) Standard- og Smart-abonnenter kan sende ubegrenset med e-postfakturaer og med Smart kan du i tillegg sende og motta EHF-fakturaer uten ekstra kostnad. Oppgrader i innstillingene dine i Conta.

Etter at du har laget en faktura og klikket deg videre, får du valget om hvordan du vil sende fakturaen på.

NB! Når fakturaen er laget, kan du ikke gjøre endringer på innholdet. Hvis noe er feil, du for eksempel adresse, beløp eller MVA, krever myndighetene at du lager en kreditnota for å nulle ut fakturaen fra regnskapet.

TIPS! Hvis du velger å skrive ut, og sende i posten selv: For å få PDF-en til å ha full størrelse på arket må du ikke velge «tilpass utskriften» eller «fit to page» eller lignende, men heller velge manuelt at det skal være 100% størrelse.

Send med e-post

Hver faktura du lager i Conta lagrer vi gratis i skyen som en PDF-fil. Denne filen blir automatisk sendt med som vedlegg når du sender som e-post eller med EHF fra Conta.

Du kan også legge ved andre filer i PDF-format ved å klikke på LAST OPP ET VEDLEGG. Eksempler på slike vedlegg kan være angrefristskjema til privatkunder, eller kjøpsvilkår. Hvis du har flere vedlegg, må du først slå de sammen til én fil. Bruk for eksempel Adobe Acrobat til dette, eller en webbasert tjeneste som PDF-Merge.

I fakturainnstillingene kan du legge inn en standardmelding og/eller standardvedlegg som skal følge med alle e-postene. Dette gjør du under INNSTILLINGER (tannhjulet) fra toppmenyen, og fakturainnstillingene under FAKTURA/SALG. Du kan overstyre dette hver gang du sender en faktura som e-post ved å redigere meldingsfeltet eller fjerne avhukingen på standardvedlegget.

Standard- og Smart-abonnenter får ubegrenset med e-postutsendinger uten ekstra kostnad.

Send som EHF

EHF er en elektronisk måte å sende faktura på, og havner rett i økonomisystemet til mottakeren (for eksempel regnskapsprogrammet). Det er bare virksomheter, enten private eller offentlige, som kan sende og motta EHF. Mottakeren må ha aktivert mottak for EHF i regnskapssystemet sitt og dermed gitt samtykke til at de kan motta EHF.

Hvis mottakeren ikke er registrert, må du benytte en av de andre metodene.

Når du har Standard-abonnementet kan du kjøpe EHF med Conta-kreditt, mens med Smart er det inkludert. Du vil få beskjed om å kjøpe kreditt når du skal sende EHF-dokumentet.

Dette er fordelene ved å sende EHF.

Send som eFaktura

eFaktura er en elektronisk måte å sende faktura til privatkunder, og den havner rett i nettbanken og Vipps.

For å sende eFaktura trenger du navn, e-postadresse og telefonnummer til kunden. Fakturaprogrammet henter informasjonen til kunder som allerede er på kundekortet, og lagrer automatisk informasjonen til nye kunder.

Hvis mottakeren ikke kan motta eFaktura, må du sende med en av de andre metodene.

Å bruke eFaktura koster Conta-kreditt. Du vil få beskjed om å kjøpe kreditt når du skal sende eFakturaen.

Dette er fordelene med å sende som eFaktura.

Postlegg med Conta

POSTLEGG MED CONTA krever at du har enten har et gyldig betalingskort for hånden, har lagret ett fra tidligere, eller allerede har kjøpt Conta-kreditt for brev.

Skriv ut selv

Velger du dette, får du opp en lenke hvor du kan laste ned fakturaen i PDF-format. Nå kan du skrive den ut og sende den til kundens adresse.