Prøv Regnskap fra Conta gratis i 30 dager

Fakturainnstillinger

Fakturainnstillingene styrer hva slags standardopplysninger som står på fakturaene dine.

Fakturainnstillingene styrer hva slags standardopplysninger som står på fakturaene dine.

Du finner de under menyfanen INNSTILLINGER > FAKTURAINNSTILLINGER.

Merk at noen av innstillingene her kan overstyres av korresponderende innstillinger i avdelinger og prosjekter, hvis du har Pluss-abonnement og bruker prosjekter og/eller avdelinger. Teksten i beskjedfeltene kan redigeres underveis og at du alltid vil få tilbud om å fjerne et standardvedlegg som er lagt til i innstillingene før du sender ut en faktura. Dager til forfall kan overstyres på hver enkelt kunde i kundekortene, men ikke på selve fakturaen.

Dager til forfall

DAGER TIL FORFALL bestemmer hvor mange dager kunden skal ha på seg til å betale fakturaene, og det vil stå på fakturaene du lager. Standardinnstillingen i Conta Faktura er 14 dager. Du kan overstyre denne hver gang du lager en ny faktura.

Du kan også velge hvilken bankkonto som skal stå på fakturaene. Gå til bankkontoinnstillingene dine for å legge til, eller fjerne bankkontoer.

Standardvedlegg

STANDARDVEDLEGG er nyttig i situasjoner der du alltid vil legge ved et dokument i alle fakturaene du sender ut. Et eksempel kan være pålagt angrefristskjema for netthandel, eller lisensvilkår for fototjenester. Da laster du bare opp en PDF-fil , og så blir den inkludert i alle fremtidige fakturautsendinger. Ønsker du å kun legge ved PDFen på enkelte fakturaer kan du hake av avkryssningsruta LAST OPP ET VEDLEGG når du skal sende fakturaen.

Foretrukket sendemåte

Hvis du har en annen foretrukket metode enn e-post å sende fakturaene på, kan du også velge det under FORETRUKKET SENDEMÅTE.

Faktura på e-post er en betalingstjeneste. Hvis firmaet har Pluss, kan du sende fakturaer på e-post uten å betale noe per sending. Du kan også skjule Conta-logoen på fakturaene dine ved å hake av avkryssningsruta for dette.

Hvis du ikke har Pluss-pakken og prøver å hake av i denne ruta, vil du få tilbud om å oppgradere.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike
Relaterte artikler

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.