Bank

Bankforsiden gir deg en oversikt over alle dine bankaktiviteter uten at du trenger å logge deg inn i nettbanken.

Bankforsiden gir deg en oversikt over alle dine bankaktiviteter uten at du trenger å logge deg inn i nettbanken.

Du finner den ved å klikke på hovedmenyen, og så BANK under MIN VIRKSOMHET.

Oversikt

Under «Oversikt»-fanen kan du klikke på knappene for å se en oversikt over betalinger som ligger til godkjenning, betalinger som er godkjent og venter på å bli betalt, og fullførte betalinger.

Du kan også velge å se alle samtidig ved å klikke «Se alle».

Du kan også se hvilke bankkontoer du har integrert med Conta, se saldoen på dem, samt legge til flere ved å klikk «Legg til ny bankkonto».

Når det står «Gi samtykke til å bruke bankintegrasjon» betyr det at du må gi ditt samtykke til at Conta kan få tilgang til bankkontoen. Samtykket til tilgang har også en spesifikk varighet, og må oppdateres av og til for din egen sikkerhet.

I flisen lenger nede kan du se status for bankavstemming for alle kontoene du har opprettet i Conta. Klikk deg inn på hver konto under «Avstemming»-kolonnen for å begynne bankavstemming.

Under «Transaksjoner»-fanen kan du se alle bankbevegelser ut og inn av kontoene dine. Du kan sortere hvilken konto som vises ved å klikke på nedtrekksmenyen med kontonavnet.

Bankbetalinger

Fra Conta kan du betale og administrere regninger du mottar til virksomheten din. Det er dermed ikke lenger nødvendig å logge inn i nettbanken for å betale regninger. Du gjør dette under «Bankbetalinger»-fanen.

Du kan sortere mellom betalinger som ligger til godkjenning, er godkjent, eller gjennomførte. Du kan også se på meldingsloggen fra banken for å se at alt går som det skal.

Måten du legger til en ny betaling er rett og slett å legge til fakturaene du mottar i regnskapet. Hvis du kan motta EHF er prosessen helt digital. Du mottar en digital faktura som EHF, registrerer den i regnskapet og setter den til betaling – alt inne fra Conta.

Klikk på «Registrer nytt kjøp» for å registrere en faktura og legge den til betaling. Og så velger du bare «Betal med Conta» som betalingsmetode når du registrerer kjøpet.

Administrer bankkontoer

Under denne fanen kan du legge til nye bankkontoer. Merk at en bankkonto som er tatt i bruk i regnskapet ikke kan fjernes.

Klikk på «Ny bankkonto» for å legge til en bankkonto.

Husk å legge inn et tydelig navn på kontoen din, for eksempel «Driftskonto Sparebanken XXXXX» slik at du kan skille dem fra hverandre hvis du legger inn flere (det kan være greit å inkludere de 5 siste sifrene slik at det blir enda lettere å identifisere).

For deg som har ENK: Det er sterkt anbefalt å bruke en separat bankkonto til virksomheten din, istedenfor din private. Dette forenkler regnskapsføringen betraktelig for deg. Hvis du har et AS er det påbudt å ha egen bedriftskonto.

Når du klikker deg inn på en bankkonto kan du også redigere informasjonen om den eller bytte navn på den.

Valget «Skjul denne bankkontoen» fungerer slik at du ikke lenger vil få denne bankkontoen opp som et valg når du registrerer nye kjøp i regnskapet.

Ved å skru på «Gi systemet tilgang»-knappen aktiverer du bankintegrasjonen på denne kontoen og kan bruke den til å betale regninger, se saldo på den, og mer! Dette krever at du har et aktivt abonnement på Bankintegrasjon.

Om sikkerhet og verifisering

Når du gjør endringer i bankkontoer, eller oppretter nye kontoer med aksjeselskapet eller enkeltpersonforetaket ditt i Conta, sjekker vi opplysningene opp mot Konto-og-adresseringsregisteret (KAR) for å verifisere at eier av konto hører sammen med kontonummeret. Dette gir deg økt trygghet og sikrer deg mot uærlige aktører og hackere.

Når vi ber om fødselsnummer er det kun for å gjøre denne verifiseringen, og nummeret lagres ikke hos oss.