Banktjenester – betal regninger med Conta

Med Banktjenester fra Conta kan du koble til banken din og betale regninger direkte fra regnskapsprogrammet, uten å måtte logge inn i nettbanken hver gang.

Med Banktjenester fra Conta kan du koble til banken din og betale regninger direkte fra regnskapsprogrammet, uten å måtte logge inn i nettbanken hver gang.

Banktjenester er tilgjengelig for AS og MVA-registrerte enkeltpersonforetak.

Slik aktiverer du banktjenester

For å komme i gang velger du «Betal med Conta» som betalingsmåte når du registrerer et kjøp i regnskapet. Du kan også aktivere tjenesten under INNSTILLINGER > MINE KJØP.

Deretter blir du tatt med til en veiviser hvor du må bekrefte identiteten din med BankID og signere avtale med vår banktjenestepartner ZTL.

Under denne stegvise prosessen må du gi noen opplysninger om firmaet i henhold til hvitvaskingsloven.

Opplysningene du må oppgi inkluderer:

• Firmainformasjon
  • Eierskap og roller
  • Kontaktinformasjon
  • Obligatoriske spørsmål om firmaet (er noen av eierne såkalte politisk eksponerte personer (PEP), og skal firmaet overføre penger til utlandet?

Når du er ferdig blir du tatt med tilbake til Conta.

Godkjenne betalinger

Hvis du har betalt regninger i nettbank før, er prosessen med å betale regninger fra Conta ganske lik. Men nå trenger du ikke logge inn i nettbanken!

I regnskapet ditt, når du registrerer et nytt kjøp vil du få muligheten til å velge «Betal med Conta» under «Betaling» nederst på siden.

Velger du dette som betalingsmåte blir betalingene lagt til godkjenning under BILAG > BANKBETALINGER > TIL GODKJENNING

Når du godkjenner betalingene vil de bli betalt ut fra bankkontoen du har valgt, med den forfallsdatoen du spesifiserte tidligere. For å godkjenne betalinger må du bekrefte med BankID.

Etter at en faktura er betalt, vil den vises under FULLFØRTE-fanen.

Hvilke banker støttes?

Foreløpig må du ha bedriftskonto i DNB for å kunne benytte deg av banktjenestene i Conta, men listen over banker vil bli lengre etterhvert som flere banker støtter denne typen samhandling med Conta.