Bankkontoer

Under INNSTILLINGER > VIRKSOMHET > BANKKONTOER kan du endre eller legge inn bankkontoer, med norsk kontonummer, samt IBAN og SWIFT til bruk i internasjonale transaksjoner.

Under INNSTILLINGER > VIRKSOMHET > BANKKONTOER kan du endre eller legge inn bankkontoer, med norsk kontonummer, samt IBAN og SWIFT til bruk i internasjonale transaksjoner.

Husk å legge inn et tydelig navn på kontoen din, for eksempel «Driftskonto Sparebanken XXXXX» slik at du kan skille dem fra hverandre hvis du legger inn flere (det kan være greit å inkludere de 5 siste sifrene slik at det blir enda lettere å identifisere).

Du kan ha flere bankkontoer i Conta. Den første vil være regnskapskonto 1920, så 1921 også videre. Husk at flere bankkontoer også betyr mer kompleks bokføring, så vurder om du trenger flere enn én.

Mange enkeltpersonforetak bruker ikke egen bankkonto overhode, mens AS er pålagt å ha bankkonto, i tillegg til en skattetrekkskonto i forbindelse med lønnsutbetalinger hvis det er ansatte i bedriften.