Endre stilling og ansettelsesforhold

Hvis en ansatt bytter stilling eller slutter i bedriften, må du endre stillingen og ansettelsesforholdet i lønnssystemet. Slik gjør du det i Conta.

Hvis en ansatt bytter stilling eller slutter i bedriften, må du endre stillingen og ansettelsesforholdet i lønnssystemet. Slik gjør du det i Conta.

For å administrere stillinger i lønnssystemet til Conta, går du til ANSATTE og velger den ansatte du vil endre stillingen til. Du kan endre stillingen i disse scenarioene:

Den ansatte begynner i ny stilling

Hvis den ansatte starter i en ny stilling innad i bedriften, må du legge til sluttdato på den gamle stillingen og opprette den nye.

Finn den tidligere stillingen inne på profilen til den ansatte og velg «Angi sluttdato».

For å legge til den nye stillingen, går du til ansattprofilen og velger «Opprett stilling».

Du må rapportere den gamle stillingen i a-meldingen helt fram til sluttdato. Etter sluttdatoen skal du ikke rapportere stillingen til Altinn lenger.

Når du kjører lønn, hentes automatisk stillingene fra forrige lønnskjøring opp. Det betyr at når en ansatt går over til en ny stilling, må du fjerne den gamle stillingen og legge til den nye på lønnskjøringen.

Det gjør du under LØNNSMOTTAKERE-punktet i lønnskjøringen. Klikk «Fjern fra lønnskjøring» eller «Legg til i lønnskjøring».

Hvis den ansatte bytter stilling mellom lønnsperioder, må du sende a-melding for den ansatte med to stillinger i den aktuelle perioden.

Den ansatte slutter i bedriften

Hvis den ansatte slutter å jobbe i bedriften, går du til ANSATTE, velger ansatt og stilling og deretter «Angi sluttdato».

Du må sende inn a-melding for den ansatte helt fram til sluttdatoen. Når sluttdatoen er satt, er det ikke lenger mulig å gjøre endringer på den ansatte i Conta. Etter sluttdatoen er passert og rapportert, kan du arkivere den ansatte fra systemet ved å velge «Arkiver ansatt».

Slette stilling lagt inn ved feil

Hvis du har lagt inn feil stilling, for eksempel feil stillingstittel, kan du slette denne. Gå til ANSATTE, velg den ansatte du har lagt inn feil stilling for og åpne stillingen.

Velg «Slett stilling» fra menyen øverst.

NB! Det er kun mulig å arkivere en stilling hvis den ikke er rapportert til Altinn gjennom a-meldingen, eller hvis alle a-meldinger med stillingen har blitt annullert.

Kjør lønn