Faktura – startsiden

Startsiden i Faktura gir deg et oversiktsbilde over fakturaene dine, beskjeder, invitasjoner og innbetalinger.

Startsiden i Faktura gir deg et oversiktsbilde over fakturaene dine, beskjeder, invitasjoner og innbetalinger.

Nettopp registrert deg?

Før du setter i gang med fakturering, anbefaler vi at du leser «7 tips for fakturaferskinger».

En kjapp videoinnføring i hva Conta kan tilby

Første gang du logger på vil du også få en beskjed om å fylle ut innstillingene dine. Dette er nødvendig for at systemet skal vite hvilken informasjon som skal være med på fakturaene (mye av denne informasjonen kan overstyres per faktura, men før du kan sende din første fakura må du minst ha fylt inn kontonummer og første fakturanummer.

Klikk på LAG EN FAKTURA for å sette i gang!

Knappene til høyre for LAG EN FAKTURA med REGISTRER KJØP, SEND TILBUD gjør følgende:

REGISTRER KJØP-knappen tar deg med til regnskapsprogrammet, hvor du kan registrere noe du har kjøpt i regnskapet ditt. Hvis du bruker gratisversjonen av Conta kan du prøve regnskapsprogrammet og de andre tilleggsfunksjonene i 30 dager gratis når du klikker på denne knappen.

SEND TILBUD-knappen tar deg med til Salg hvor du kan sende tilbud og lage ordrer. Denne tjenesten kan du også prøve gratis i 30 dager hvis du ønsker.

Fakturaer

Alt under menyfanen FAKTURAER er hjertet i Conta. Her finner du en full oversikt over fakturaene dine og alt som har med fakturering å gjøre.

Kunder

Under menyfanen KUNDER kan du se kundene dine, se detaljer om hver kunde, lage gjøremål, og importere kunder.

Varer

Klikk på menyfanen VARER for å se varelisten, opprette nye varer, eller importere varer.

Startsiderapporter

Startsiden gir deg påminnelser om ting du må foreta deg. Du finner også en enkel rapport som viser omsetningen til firmaet ditt det siste året, og et diagram som viser hvor stor andel av dine kunder som har betalt fakturaene. Klikk på SE ALLE RAPPORTER for å se se alle rapportene dine.

Følg opp

Under menypunktet FØLG OPP finner du en liste over fakturaer som krever din oppfølging fordi de har forfalt. Ved å klikke på FØLG OPP i høyre kolonne på hver enkelt faktura kommer du til detaljene for den fakturaen.

Herfra kan du velge om du vil sende purring, men hvis fakturaen har forfalt med mer enn 14 dager kan også sende fakturaen til innkreving med inkasso. Partneren vår Skuls følger opp fakturaen helt til du får betalt.

Gjøremål

I noen abonnementer har du også tilgang til gjøremålsfunksjonen. Under GJØREMÅL finner du gjøremålene som du har satt opp på hver enkelt kunde.

Fra startsiden kan du også enkelt laste ned alle fakturaene dine som en CSV-fil for å kunne importere dette i et Excel regneark eller et annet regneark-program. Dette kan du forøvrig gjøre alle steder i Conta som har lignende lister.

Meldinger

I meldingsboksen vil du motta meldinger fra Conta. Dette kan være meldinger om viktige oppdateringer, eller beskjeder fra kundeservice. Klikk på MELDINGER for å se meldingsboksen.