Koble banken til lønnssystemet

Ved å aktivere bankintegrasjonen i Conta sitt lønnssystem, kan du betale ut lønn direkte fra systemet. Slik kobler du banken til lønnsprogrammet.

Ved å aktivere bankintegrasjonen i Conta sitt lønnssystem, kan du betale ut lønn direkte fra systemet. Slik kobler du banken til lønnsprogrammet.

Med bankintegrasjonen kan du betale ut lønninger direkte fra Conta – uten å logge inn i nettbanken.

For å kunne koble banken til lønnssystemet, må du ha nettbedrift og bankkontoen må være registrert i KAR-registeret.

Hvis du allerede har aktivert bankintegrasjonen inne i regnskapssystemet, slipper du å koble til lønnssystemet på nytt. Alt er klart og du kan starte å betale ut lønninger!

Hvordan koble banken til lønnssystemet

Du vil se bankintegrasjonen under menypunktet «Bedrift» når du logger inn lønnsprogrammet.

Det er også mulig å koble til banken samtidig som du kjører lønn. Du finner det i steget for lønnsutbetaling.

Når du aktiverer bankintegrasjonen blir du automatisk tatt fra steg til steg for å fullføre sammenkoblingen.

Først blir du tatt videre til en veiviser hos banktjenestepartneren vår, ZTL. Her må du bekrefte identiteten din med BankID og signere avtale. Du må i tillegg gi noen opplysninger om firmaet ditt i henhold til hvitvaskingsloven.

Deretter oppretter du samtykke for bankkontoene som ligger inne på bedriften din.

Når du har bekreftet med BankID, er du klar for å utbetale lønn!

Hvordan utbetale lønn

Du betaler ut lønn samtidig som du ordner resten av lønnskjøringen

Under «Utbetalinger» velger du om du vil betale ut lønn manuelt eller med bankintegrasjonen. Velg «Betal med Conta» for å betale fra lønnssystemet uten å logge inn i nettbanken.

bankintegrasjon lønn

Lønningen blir automatisk utbetalt på utbetalingsdato.

Vær obs på at betaling av lønning må fullføres senest kl. 23:57 dagen før utbetalingsdato. Utbetalingsdag må også være en bankdag (ikke en helligdag eller lørdag). Pengene vil komme inn på konto ca. klokken 09:30 – 10:00.

Først overføres pengene til ZTLs lønnsklientkonto, hvor de vil oppholde seg i noen timer. Etter dette overføres de videre fra bedriftens konto til den ansattes konto.