Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Velkomstveiviseren

Velkomstveilederen er et verktøy gjør det enkelt for deg å gi systemet informasjonen det trenger for at du skal kunne føre regnskapet i Conta. Her forklarer vi de ulike stegene.

Bokføre utbytte

Styret i et aksjeselskap kommer med forslag til hvor mye som skal tas ut i utbytte på generalforsamlingen. Slik kan du bokføre utbytte i Conta sitt regnskapsprogram.

Bankintegrasjon – betal regninger med Conta

Med bankintegrasjon fra Conta kan du koble til banken din og betale regninger direkte fra regnskapsprogrammet, uten å måtte logge inn i nettbanken hver gang.  Du kan se en oversikt over dine bankaktiviteter på Bank-siden. Video: Slik betaler du regninger med Conta Slik aktiverer du bankintegrasjon For å komme i gang velger du «Betal med […]

Hvordan bokføre tilskudd

Du må bokføre tilskudd og støtte i regnskapet. Det gjelder blant annet kompensasjonsordningen for koronapandemien, tilskudd fra Innovasjon Norge, støtte til næringsutvikling og lignende. Slik gjør du det i Conta. 

Hvordan bokføre salg fra nettbutikk

Med mindre du har en nettbutikkløsning som gjør det mulig å hente ut fakturalister og reskontroer over alle salg, må du bokføre hvert salg fra en nettbutikk i regnskapet.

Hvordan bokføre varelager

Driver du butikk, videresalg eller produksjon så har du et varelager. Dette skal bokføres i regnskapet minst en gang i året. 

Hvordan bokføre kassaoppgjør

Kasseoppgjør, også kalt dagsoppgjør, skal bokføres i regnskapet til bedriften din. Lær hvordan bokføre kasseoppgjør i Conta.

Hurtigregistrering

For deg som er godt kjent med bokføring og vil registrere mange bilag om gangen, anbefaler vi å bruke hurtigregistrering.  Funksjonen gjør det mulig å registrere mange bilag på rad, og så lagre dem. Dette er velegnet for deg som fører mye regnskap eller har veldig lik regnskapsføring hver måned og stort sett fører de […]

Bokføre MVA-oppgjør

Når du betaler eller får tilgode merverdiavgift fra staten, må du bokføre det i regnskapet. Slik gjør du det i Conta. 

Bokføre skatteoppgjør

Både restskatt og skatt til gode skal bokføres i regnskapet til bedriften din. Slik gjør du det i Conta. 

Slik bokfører du kjøp av aksjer

Hvis aksjeselskapet ditt kjøper eller selger aksjer skal det føres inn i regnskapet. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du bokfører kjøp av aksjer i regnskapet ditt.

Hvordan bokføre frakt

Frakt- og tollkostnader skal også inn i regnskapet ditt. Slik bokfører du når du har betalt frakt på ting du har kjøpt og solgt.

Slik bokfører du aksjekapital

Når du skal starte et aksjeselskap må du sette inn et innskudd på minst 30 000 kroner, også kalt aksjekapital. Vi forklarer hvordan du skal føre dette når du bruker Conta.

Slik bokfører du avskrivning i Conta

Når firmaet ditt kjøper en eiendel som koster mer enn 30 000 kroner (gjelder fra 2024) og skal vare mer enn 3 år må du avskrive den. Vi ser på hva du gjør i regnskapet.

Bokføring av lønn

Hvis bedriften din har ansatte må du føre lønn i regnskapet. Slik går du frem når du bruker Conta.

Conta mobilapp

Conta har en app til iOS og Android som lar deg ta bilde og laste opp kvitteringer direkte til regnskapet, betale regninger og bokføre EHF.

Registrere mottatt EHF

Her forklarer vi hvordan du mottar EHF-fakturaer i Conta, og hvordan de registreres i regnskapet ditt.

Søke opp bilag

Du kan enkelt søke opp bilag som du har bokført eller som du har lastet opp i Conta.

Redigere transaksjoner

Når du redigerer et bilag blir tidligere versjoner av bilaget også lagret slik at historikken i regnskapet ditt er intakt.

Bankavstemming

Hver måned må du kontrollere at alle bevegelser på bankkontoen er registrert i regnskapet, og at saldoen på bankkontoen og saldoen i regnskapet er lik. Dette kalles bankavstemming.

Slik starter du å bruke Conta

Conta er regnskapssystemet som som gjør at fakturering og regnskapsføring går raskt og effektivt. I denne guiden viser vi deg hvordan du bruker Conta og får mest mulig ut av systemet.

Send bilag til regnskapet ditt

Du får opp bilagene dine i regnskapsprogrammet ved å laste opp med Conta sin mobilapp, sende på e-post eller ved å laste opp inne i programmet.

Registrere alle typer bilag

Her kan du registrere alle typer bilag, enten det er salg og innkjøp, eiendeler, tap, aksjekapital eller andre transaksjoner.

Registrere inntekt

Alle fakturaer du lager med Conta blir automatisk registrert som inntekt i regnskapet. Hvis du har dokumentasjon på inntekt fra andre steder, anbefaler vi å bokføre dem i denne veiviseren.

Registrere kjøp

Enten du har kjøpt varer du skal selge videre eller utstyr du trenger til driften, er det enkelt å bokføre kjøpet med veiviseren i Conta.

Veivisere for bilag

Menyfanen BILAG er et naturlig startpunkt når du skal registrere nye bilag i regnskapet.

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.

Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!