Lag ny kunde i regnskapet

Du kan legge inn nye kunder i regnskapsprogrammet under menyfanen KUNDER eller når du registrerer et inntektsbilag. Bruker du Conta til å fakturere, vil kunder fra fakturaene du lager bli lagt inn i regnskapet automatisk.

Du kan legge inn nye kunder i regnskapsprogrammet under menyfanen KUNDER eller når du registrerer et inntektsbilag. Bruker du Conta til å fakturere, vil kunder fra fakturaene du lager bli lagt inn i regnskapet automatisk.

Du finner kundene dine under KUNDER i toppmenyen. Hvis du bruker Conta til å fakturere, deles kundene dine mellom tjenestene.

Du kan også gå til KUNDER > NY KUNDE og legge inn kunder derfra, eller du kan legge de inn direkte i veiviseren når du registrerer en inntekt. Gå til BILAG og så REGISTRERE INNTEKT og klikk på LEGG TIL EN NY KUNDE.

Du kan også importere en liste med kunder til Conta, eller legge inn fra en annen virksomhet du har tilgang til. For å importere kunder går du til menyfanen KUNDER > KUNDEIMPORT > NY KUNDEIMPORT.

Hjelp til utfylling

Conta-tjenestene skiller mellom privatkunder og firmakunder, så du må velge hva slags type kunde du vil legge til. Sjekk at du har valgt riktig!

Gule felter er obligatoriske. I «firmanavn»-feltet kommer det opp forslag så fort du begynner å skrive inn firmanavnet. Det samme gjelder for feltet «Organisasjonsnummer». Conta henter data fra Brønnøysundregistrene for å spare deg tid.

Hvis kunden din har adresse i utlandet, klikk på «utenfor Norge?» helt nederst og skriv inn landet der kunden har fast adresse.

Klikk deretter på OPPRETT.

Du finner en komplett liste over kundene dine under menyfanen KUNDER. Klikk på KUNDEKORT ved siden av en kunde for å se, endre eller slette kundeinformasjonen.