Importere kunder

Du kan importere kunder fra andre virksomheter du bruker i Conta, eller til og med fra andre programmer.

Du kan importere kunder fra andre virksomheter du bruker i Conta, eller til og med fra andre programmer.

Importere fra CSV-fil

Først må du eksportere data fra det andre programmet, og da er det viktig at du velger CSV-filformatet. CSV er et tekstformat som er vanlig til import og eksport av data mellom ulike dataprogrammer, og støttes av de aller fleste økonomisystemer.

Hvis du ikke får eksportert som CSV, kan du prøve å åpne filen i et regnearkprogram, og så lagre den der som CSV.

Før du importerer er det også lurt å åpne CSV-filen i et regnearkprogram, og slette eventuelle kolonner og rader som ikke skal med. Det betyr mindre arbeid for deg med å rydde opp når du har importert.

I tillegg må også tegnsettingsformatet være UTF-8 for å sørge for at tegn som æ, ø og å kommer gjennom.

Gå til KUNDER > KUNDEIMPORT
Klikk NY KUNDEIMPORT.
Klikk VELG IMPORTFIL I CSV-FORMAT og velg filen på datamaskinen din.

Nå vil Conta vise resultatet slik som på bildet under. Velg riktig skilletegn slik at systemet kan gjenkjenne feltene.

Skjermbilde av import

Klikk på IMPORTER NÅ under alle feltene.

Neste steg er å velge hvilke opplysninger i importfilen som skal kobles til felter i Conta. For at systemet skal forstå hva som står i filen må du fortelle hva hvert felt inneholder. Du får opp en liste over alle feltene, og kan velge fra nedtrekksmenyen.

Skjermbilde av sortering av import

Klikk LAGRE når du er ferdig med å sortere.

Importere direkte fra Conta

Klikk på IMPORTER DIREKTE FRA CONTA hvis du skal importere kunder fra en eksisterende virksomhet du har tilgang til i Conta-tjenestene. Velg virksomheten du vil importere data fra i nedtrekksmenyen, og klikk IMPORTER NÅ.

Det er ikke mulig å importere kun enkelte kunder, hele listen må importeres.

Liste over importer

Under KUNDER > KUNDEIMPORT finner du en oversikt over hvilke importer du har gjort.

Du kan slette importene dine, men kunder eller varer som allerede er tatt i bruk kan ikke slettes. Hvis du forsøker å slette alle importene, men har tatt i bruk én eller flere av kundene, vil du få en melding om at ikke alle kunne slettes.