Innstillinger

I innstillingene kan du redigere alt fra basisopplysninger om firmaet ditt, til nøkkelpersoner, firmalogo, prosjekter og avdelinger. Merk at enkelte innstillinger er felles for alle Conta-tjenestene.

I innstillingene kan du redigere alt fra basisopplysninger om firmaet ditt, til nøkkelpersoner, firmalogo, prosjekter og avdelinger. Merk at enkelte innstillinger er felles for alle Conta-tjenestene.

Menyen består av menypunkter og under-punkter. Til høyre for underpunktene ser du en en knapp som endrer seg basert på konteksten. Er du i menypunktet HOVEDINFO vil knappen til høyre vise NY VIRKSOMHET. Klikker du på AVDELINGER vil knappen vise NY AVDELING.

Virksomhet

Én enkelt brukerkonto kan lage, og ha adgang til et ubegrenset antall virksomheter. Les om innstillingene for virksomheter, hvordan du oppretter en ny virksomhet, og hvordan du bytter mellom dem.
Av sikkerhetsmessige årsaker er har du ikke anledning til å endre på organisasjonsnummer og organisasjonsform her. Ta kontakt med oss hvis du vil endre disse.

Postadressen kommer i mottakerfeltet på fakturaen. Du kan også velge riktig MVA-termin her, slik at den stemmer overens med virkeligheten.

Tilpass firmalogoen din slik at den ser best mulig ut på fakturaene. Vi anbefaler filtype JPG med hvit bakgrunn, i størrelsen 420×110 piksler. Få tips om å tilpasse logoen her.

Fakturainnstillinger

Du kan gjøre flere tilpasninger som gjelder for alle nye fakturaer du sender fra det aktive firmaet ditt. Her forklarer vi hvordan.

KID

Under FAKTURA/SALG finner du KID-innstillingene. Med KID-nummer blir innbetalinger automatisk registrert i Conta, på riktig faktura og med korrekt dato og beløp. Du sparer mye tid på å slippe å sjekke bankkontoen og registrere hver innbetaling manuelt. Du trenger en KID-avtale med banken. Skjemaet for dette lager du på denne siden etter at du har oppgradert til Smart. Slik setter du opp KID med Conta.

Brukerkonto

Brukerkontoen er felles for alle Conta-tjenestene. Gå hit for mer info om hvordan du lager og gjør endringer i brukerkontoen din.

Bankkontoer

Herfra kan du endre eller legge inn bankkontoer, med norsk kontonummer, samt IBAN og SWIFT til bruk i internasjonale transaksjoner. Husk å legge inn et tydelig navn på kontoen din, for eksempel «Driftskonto Sparebanken Møre» slik at du kan skille dem fra hverandre hvis du legger inn flere.

Avdelinger

Avdelinger kan brukes når virksomheten din driver med flere forskjellige typer aktiviteter, og du vil skille de fra hver av de i regnskapet. Avdelinger kan ha egen bankkonto og logo registrert på seg. Når du fakturerer fra en avdeling vil avdelingsnavnet vise øverst på fakturaen, mens organisasjonsnummeret og det formelle foretaksnavnet vises nederst.

Du kan lage en ny avdeling når du lager en faktura ved å klikke på «fakturere fra en avdeling?» helt øverst på fakturaen.

Prosjekter

Prosjekter kan knyttes til en kunde, og brukes til å holde orden oversikt over inntekter fra jobber som pågår over tid. Til forskjell fra avdelinger, er prosjekter også avgrenset i tid med en start- og sluttdato

Du må ha Smart-abonnementet for å opprette avdelinger og prosjekter i Conta-tjenestene.

Conta-kreditt

Conta-kreditt er måten du betaler for enkelte tjenester som å sende faktura direkte via e-post, EHF, eller eFaktura i Conta. Conta-kreditt kan kjøpes med betalingskort (VISA, Mastercard) eller faktura fra Conta. Hvis du lagrer betalingskortet, lagres det kryptert hos leverandøren av betalingsløsningen, ikke hos oss.

Merk at e-postfaktura er inkludert i abonnementene Standard og Smart, mens EHF-faktura er inkludert i Smart.

Andre innstillinger

Utforsk gjerne innstillingene for å gjøre deg kjent med alt! Og ikke nøl med å spørre oss hvis du lurer på noe på hjelp.conta.no/kontakt!