Conta mobilapp

Conta har en app til iOS og Android som lar deg ta bilde og laste opp kvitteringer direkte til regnskapet, betale regninger og bokføre EHF.

Conta har en app til iOS og Android som lar deg ta bilde og laste opp kvitteringer direkte til regnskapet, betale regninger og bokføre EHF.

Det er alltid viktig å ha orden på kvitteringene og annen bilagsdokumentasjon, og nå kan du bruke appen vår til å sende disse direkte til regnskapet:

Last ned appen gratis fra App Store eller Google Play, og logg inn med det samme brukernavnet og passordet du vanligvis bruker i Conta.

Appen lar deg også bokføre inngående EHF-fakturaer og legge betalinger til godkjenning.

Laste opp kvitteringer

Last først ned appen og logg inn i den.

For å ta bilde av en kvittering velger du «Ta bilde av bilag», eller hvis du allerede har bildet på mobilen klikker du «Hent fra bildegalleri».

Den første gangen du bruker appen må du godta at den skal ha tilgang til mobilkameraet og bildegalleriet ditt. Denne tilgangen er nødvendig for at appen skal kunne sende bilder til regnskapet, og brukes ikke til noe annet enn det.

Appen vil prøve å beskjære bildet automatisk. Tapp på «Beskjær bildet» for å gjøre utsnittet mindre hvis du trenger det. Juster hjørnene med fingrene dine for å beskjære. Velg «OK» når du er ferdig.

I beskrivelsesfeltet kan du legge ved en beskrivelse av kvitteringen til regnskapsfører eller den som skal bokføre.

Til slutt tapper du bare «Send til innboks». Neste gang du logger inn i Conta, vil bildet av bilaget eller kvitteringen vises under «Opplastede bilag» i menyen. Herfra kan du enkelt knytte bilaget til transaksjonen det gjelder i regnskapet.

Bokføre og betale EHF-fakturaer

For å bokføre og betale EHF-fakturaer med mobilappen må du først aktivere mottak av EHF inne i Conta.

Gå til «Mottatte fakturaer» for å se fakturamottaket og velge fakturaen du vil bokføre.

Velg hvilken konto fakturaen skal bokføres på, og deretter om den er betalt eller ikke. Velger du «Ikke betalt enda» får du mulighet til å betale fra appen (krever bankintegrasjon).

Godkjenne betalinger

Gå til «Betalinger» for å se en oversikt over betalinger til godkjenning.

Velg hvilke betalinger du vil godkjenne og tapp «Godkjenn betalinger». Bekreft med BankID.

Betalingen blir automatisk registrert i regnskapet.