Søke opp bilag

Du kan enkelt søke opp bilag som du har bokført eller som du har lastet opp i Conta.

Du kan enkelt søke opp bilag som du har bokført eller som du har lastet opp i Conta.

Programmet skiller mellom bilag som er bokført, altså en transaksjon i regnskapet ditt, og bilag som bare er lastet opp, slik som en skannet kvittering eller faktura.

For å lete i førte bilag går du til BILAG i toppmenyen og søker på bilagsnummer, dato, beskrivelse, kunde, leverandør eller beløp i søkefeltet:

Hvis du skal søke på dato må du bruke formatene 06.08.2019 eller 06/08/2019. Du kan også begrense søket ditt innenfor en periode ved å klikke “Velg periode”.

Klikker du på “detaljer” blir du tatt til bilagsjournalen, hvor du blant annet kan se hvilke kontoer bilaget ble ført på og hvilken MVA-kode som ble brukt. Her kan du også redigere transaksjonen.

For å søke i bilag du har begynt å føre, går du til BILAG og deretter KLADDER. Der kan du søke på akkurat samme måte. Klikk “Fullfør bilaget” for å føre ferdig.

Merk at det er bilag du selv har ført, med eller uten veivisere, som vises under BILAG.

Bruker du fakturaløsningen i Conta, vil fakturaer, kreditnotaer og innbetalinger føres automatisk i regnskapet ditt. De automatiske føringene vises ikke under BILAG, kun i bilagsjournalen.

Les mer om hvordan faktura og regnskap henger sammen i Conta.

Send bilag rett til Conta

Du kan sende kvitteringer og fakturaer rett til Conta med en egen e-postadresse du får når du lager bruker. Du kan også laste opp bilagene samtidig som du fører kjøpet eller salget, eller inne i opplastede bilag i programmet.

Gå til BILAG og deretter OPPLASTEDE BILAG for å se bilagene du har lastet opp, men ikke ført enda. Her kan du søke på filnavn, opplastingsdato og e-posten bilaget kom fra:

Du kan også begrense perioden du søker i.

Marker sjekkboksen på bilaget og klikk på REGISTRER BILAG for å begynne å føre.

Bilagsjournalen din

Bilagsjournalen er en av de mange rapportene du har tilgang til i Regnskap.

Der kan du lett filtrere alle bilagene ved å søke fra og til visse bilagsnummer, begrense perioden som vises eller kun vise bilag som er knyttet til spesifikke prosjekter eller avdelinger:

Du må ha Smart-abonnementet for å bruke prosjekter og avdelinger.

Det er også i bilagsjournalen at du kan redigere eller laste ned bilag. Merk at bilag som kommer rett fra fakturaprogrammet ikke kan redigeres. Da må du eventuelt gjøre en endring i fakturaprogrammet, slik som å opprette en kreditnota.