Redigere transaksjoner

Når du redigerer et bilag blir tidligere versjoner av bilaget også lagret slik at historikken i regnskapet ditt er intakt.

Når du redigerer et bilag blir tidligere versjoner av bilaget også lagret slik at historikken i regnskapet ditt er intakt.

Det er null problem å redigere bilag du har ført i Conta. For eksempel hvis du har kjøpt en ny logo fra Digg Design AS, men har ført feil pris i regnskapet.

Gå til REGNSKAPSRAPPORTERBILAGSJOURNAL og søk opp bilaget det gjelder:

Klikk på REDIGER for å endre bilaget. Har du ført kjøpet ved hjelp av veiviseren ser redigeringsvinduet slik ut:

Har du ført uten veiviseren ser det slik ut:

Da er det bare å endre på det som var feil og klikke på REDIGER BILAG for å lagre endringen. I dette tilfellet dreier det seg om pris, men du kan redigere alle detaljene på føringen.

Etter at du er ferdig kan du se det redigerte bilaget ved å trykke på bekreftelsesmeldingen som kommer opp, eller ved gå tilbake til bilagsjournalen.

Du vil nå se VIS HISTORIKK under bilaget. Klikk for å se alle tidligere versjoner av bilaget:

Hver gang du gjør endringer blir tidligere versjoner lagt til i historikken.

Hvorfor tar vi vare på historikken?

Det er viktig å lagre alle versjonene av bilaget slik at du overholder bokføringslovens krav til oppbevaring og sporbarhet.

Alt du gjør i regnskapet ditt skal være sporbart, og Conta legger til rette for det samtidig som du enkelt kan fikse opp i feilføringer.

Slette en transaksjon?

Du kan ikke bruke redigeringsfunksjonen til å slette et kjøp eller en inntekt du har ført.

Da må du heller registrere et nytt kjøp eller en ny inntekt som er motsatt av det du vil slette. Slik går transaksjonen i null. Husk å føre med samme dato, slik at den originale føringen og den nye havner i samme periode.

Begge føringene vises i bilagsjournalen, men påvirker ikke resultatet eller balansen din.

Merk at hvis du har ført uten veiviseren kan du klikke SLETT på bilaget det gjelder i bilagsjournalen. Da opprettes det automatisk motposter som veier opp det du har ført.

Bilaget vises fortsatt i bilagsjournalen, men er merket som slettet.